Przepis na awokado z krewetkami

Przepis na awokado z krewetkami

Awokado z krewetkami

Awokado z krewetkami

Ten przepis pochodzi z Brazylii i jest to inny sposób podawania krewetek i ich przyrządzania. Osoby, którym podajesz to danie, będą zachwycone jego wyglądem, ale także smakiem. Przepis na 4 porcje.

Czas przygotowania

20 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Awokado z krewetkami - Składniki

Jak przygotować awokado z krewetkami


Najpierw skrop krewetki tylko połową soku z cytryny, następnie dodaj seler, sól, pieprz i wymieszaj z majonezem.

Awokado pokrój na pół i usuń pestki. Jeśli nasiona są zbyt małe, możesz usunąć trochę miąższu z awokado łyżką. Posyp awokado resztą cytryny, aby nie było przebarwień.

Faszeruj połówki awokado miksturą z krewetek i pozwól mu ostygnąć przed podaniem.

Zobacz inne nasze przepisy