Deser bez pieczenia inspirowany margaritą zaspokoi zapotrzebowanie na słodko-cierpki, kremowy deser, który jest całkowicie chłodny. Sugerujemy zrobienie dwóch porcji tego deseru bez pieczenia i przechowywanie jednej w zamrażarce na szybką przekąskę w upalny dzień
Naczynie do pieczenia o wymiarach 9 ”x 9” wyłożyć papierem do pieczenia. Pozostaw paski zwisające z krawędzi naczynia, aby można je było później łatwo wyjąć.
W dużej misce wymieszaj pokruszone precle, olej kokosowy i cukier, aż dobrze się połączą. Wciśnij masę na dno naczynia do pieczenia. Wstaw do lodówki na 10 minut.
Ubij ser śmietankowy i cukier puder w dużej misce mikserem ręcznym, aż masa będzie puszysta i lekka, około 2 minuty. Dodaj połowę skórki z limonki i wszystkie pozostałe składniki oprócz soli. Miksuj na niskim poziomie przez około 30 sekund lub do momentu, gdy wszystko zostanie dobrze połączone.
Rozłóż mieszaninę równomiernie na cieście. Posyp pozostałą skórką z limonki i różową solą wierzch nadzienia serka śmietankowego.
Wstaw do zamrażarki na około 1 godzinę lub do uzyskania twardej masy. Użyj zwisu pergaminu, aby wyjąć z blachy. Pokroić na 16 kwadratów. Przechowywać w zamrażarce, pozostawić batony do rozmrożenia do 5 minut przed podaniem.
Kremowe, rozpływające się w ustach, uzależniające niebiańskie przekąski to kiście czekoladowych migdałów przygotow...
Pyszny i zdrowy jogurt mrożony gotowy w kilka minut. Możesz użyć dowolnych mrożonych owoców
Ich prawdziwa nazwa to "hush, puppy", co oznacza "cicho, szczeniaku" Skąd wzieła się ta nazwa? Jedna z historii je...
Ten przepis to idealne połączenie słodyczy i kwaśnej puszystej, wilgotnej i nieodpartej konsystencji. Dopełnij to...
W zaledwie 30 minut możesz zrobić własne bułeczki do hamburgerów od podstaw!
To ciasto było autorskim przepisem mojej babci Marii, dziś będą jej urodziny, więc postanowiłam upiec to ciasto po...