Ten przepis to idealne połączenie słodyczy i kwaśnej puszystej, wilgotnej i nieodpartej konsystencji. Dopełnij to odrobiną słodkiej śmietany i gotowe
35 minut
-
-
-
-
W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki na słodko-kwaśną śmietanę.
W dużej misce przesiej mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. W innej dużej misce wymieszaj zsiadłe mleko, żółtka i śmietanę. Dodać mokre składniki do suchych. W dużej, czystej misce ze stali nierdzewnej ubij białka na sztywno, dodaj je do ciasta. Upewnij się, że ciasto odpoczywało przez około 5 minut, zanim zrobisz naleśniki.
Rozgrzej maslo na dużej żeliwnej patelni lub patelni grillowej. Umieść ¼ szklanki ciasta i smaż na umiarkowanym ogniu. Smaż około 2 minut z każdej strony, aż będą złote z każdej strony i puszyste.
Aby podać, ułóż każdy naleśnik w warstwach około łyżki słodkiej śmietany. Skropić syropem klonowym i w razie potrzeby posypać cukrem pudrem.
Przygotowanie zdrowego śniadania nie musi zajmować całego poranka. Przygotuj te smaczne batony śniadaniowe w weeke...
To ciasto było autorskim przepisem mojej babci Marii, dziś będą jej urodziny, więc postanowiłam upiec to ciasto po...
Jak zrobić fritattas. Idealne na lekkie śniadanie, obiad lub kolacja.
Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz...
Przygotuj łatwe śniadanie schezwan masala pav w domu dla swoich bliskich. Przepis Schezwan masala pav jest tak pys...
Deser bez pieczenia inspirowany margaritą zaspokoi zapotrzebowanie na słodko-cierpki, kremowy deser, który jest ca...