Ten przepis to idealne połączenie słodyczy i kwaśnej puszystej, wilgotnej i nieodpartej konsystencji. Dopełnij to odrobiną słodkiej śmietany i gotowe
35 minut
-
-
-
-
W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki na słodko-kwaśną śmietanę.
W dużej misce przesiej mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. W innej dużej misce wymieszaj zsiadłe mleko, żółtka i śmietanę. Dodać mokre składniki do suchych. W dużej, czystej misce ze stali nierdzewnej ubij białka na sztywno, dodaj je do ciasta. Upewnij się, że ciasto odpoczywało przez około 5 minut, zanim zrobisz naleśniki.
Rozgrzej maslo na dużej żeliwnej patelni lub patelni grillowej. Umieść ¼ szklanki ciasta i smaż na umiarkowanym ogniu. Smaż około 2 minut z każdej strony, aż będą złote z każdej strony i puszyste.
Aby podać, ułóż każdy naleśnik w warstwach około łyżki słodkiej śmietany. Skropić syropem klonowym i w razie potrzeby posypać cukrem pudrem.
Zapraszam do spróbowania moich pysznych kokosowych naleśników! Te smaczne i zdrowe naleśniki to doskonały wybór dl...
Minimalistyczne wypieki w najlepszym wydaniu! Kilka składników tworzy tę piękną prezentację. Cierpkie jabłka grann...
Dieta keto może być utrapieniem, jeśli lubisz słodycze. Ten przepis na keto kokosowe blondynki bez cukru przyniesi...
Najlepszy okrągły chleb, jaki kiedykolwiek upiekłem! Pokryty pysznym sezamem. Pyszne.
Niesamowita konsystencja i smak, na pewno jest to coś, co będziesz robił częściej. Przepis, którego używam, jest m...