Cudownie kremowy pieczony camembert polany ciepłymi jagodami nasączonymi miodem i balsamem oraz kandyzowanymi orzechami włoskimi ... Wyśmienite jedzenie w najlepszym wydaniu!
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Posyp dwie łyżki cukru na wierzchu krążka serowego i wstaw do piekarnika na około 10 minut, aż cukier się rozpuści i skarmelizuje.
W międzyczasie umieść masło na patelni i na małym ogniu pozwól, aby się rozpuściło przed dodaniem pozostałego cukru i orzechów włoskich.
Mieszać razem przez około 3-4 minuty, aż cukier się rozpuści, a orzechy całkowicie pokryją. Zdejmij z patelni i pozostaw do ostygnięcia.
Na osobnej patelni dodaj miód i ocet i podgrzej, następnie ostrożnie włóż jagody. Odstaw na bok.
Wyjąć camembert z piekarnika, polać kandyzowanymi orzechami, a następnie dodać miód i jagody w glazurze balsamicznej.
Ten bezmączny deser jest lekki i smaczny. Każda rolka jest przekładana lekkim nadzieniem ze słodkiej śmietanki i d...
Koktajl śniadaniowy składający się tylko z 4 składników to najszybsze śniadanie, jakie możesz przyrządzić w pracow...
Truskawki i rabarbar sprawiają, że ciasto jest słodkie i ma odpowiednią cierpkość. To łatwe ciasto jest wilgotne i...
Najlepsze greckie desery z kruchym, maślanym ciastem filo, orzechami, cynamonem i miodem! Pyszne i dekadenckie! Id...
To ciasto było autorskim przepisem mojej babci Marii, dziś będą jej urodziny, więc postanowiłam upiec to ciasto po...