Przepis na pieczony camembert z jagodami i orzechami włoskimi

Przepis na pieczony camembert z jagodami i orzechami włoskimi

Pieczony camembert z jagodami i orzechami włoskimi

Pieczony camembert z jagodami i orzechami włoskimi

Cudownie kremowy pieczony camembert polany ciepłymi jagodami nasączonymi miodem i balsamem oraz kandyzowanymi orzechami włoskimi ... Wyśmienite jedzenie w najlepszym wydaniu!

Preparation time

15 minut

Calories

-

Carbs

-

Proteins

-

Fats

-

Pieczony camembert z jagodami i orzechami włoskimi - Ingredients

How to prepare pieczony camembert z jagodami i orzechami włoskimi


Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.

Posyp dwie łyżki cukru na wierzchu krążka serowego i wstaw do piekarnika na około 10 minut, aż cukier się rozpuści i skarmelizuje.

W międzyczasie umieść masło na patelni i na małym ogniu pozwól, aby się rozpuściło przed dodaniem pozostałego cukru i orzechów włoskich.

Mieszać razem przez około 3-4 minuty, aż cukier się rozpuści, a orzechy całkowicie pokryją. Zdejmij z patelni i pozostaw do ostygnięcia.

Na osobnej patelni dodaj miód i ocet i podgrzej, następnie ostrożnie włóż jagody. Odstaw na bok.

Wyjąć camembert z piekarnika, polać kandyzowanymi orzechami, a następnie dodać miód i jagody w glazurze balsamicznej.

See our other recipes