Przepis na zupa z dyni żołędziowej z kurkumą

Przepis na zupa z dyni żołędziowej z kurkumą

Zupa z dyni żołędziowej z kurkumą

Zupa z dyni żołędziowej z kurkumą

Zupa dyniowa z kurkumą rozgrzeje twoje kości. Jest tak kremowa i pyszna, że nie zdasz sobie sprawy, jakie jest zdrowe. Pełne warzyw z mlekiem kokosowym.

Preparation time

50 minut

Calories

-

Carbs

-

Proteins

-

Fats

-

Zupa z dyni żołędziowej z kurkumą - Ingredients

How to prepare zupa z dyni żołędziowej z kurkumą


Pokrój dynię na pół i zeskrob nasiona. Piecz w formie do pieczenia przez około 30-40 minut w temperaturze 400ºf. Chcesz, żeby ciało było miękkie.

Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu.

Dodaj marchewkę i cebulę i smaż 4 minuty.

Dodaj miąższ dyni, jabłko, imbir, kurkumę, mleko kokosowe, wodę i sól oraz pieprz.

Wymieszaj i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut.

Zupę zmiksować za pomocą blendera zanurzeniowego. Uważaj, aby się nie poparzyć!

Podawać z nasionami, cebulą i pietruszką.

See our other recipes