Zupa dyniowa z kurkumą rozgrzeje twoje kości. Jest tak kremowa i pyszna, że nie zdasz sobie sprawy, jakie jest zdrowe. Pełne warzyw z mlekiem kokosowym.
Pokrój dynię na pół i zeskrob nasiona. Piecz w formie do pieczenia przez około 30-40 minut w temperaturze 400ºf. Chcesz, żeby ciało było miękkie.
Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodaj marchewkę i cebulę i smaż 4 minuty.
Dodaj miąższ dyni, jabłko, imbir, kurkumę, mleko kokosowe, wodę i sól oraz pieprz.
Wymieszaj i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut.
Zupę zmiksować za pomocą blendera zanurzeniowego. Uważaj, aby się nie poparzyć!
Podawać z nasionami, cebulą i pietruszką.
Domowe masła orzechowe to absolutna bomba! Gotowe w kilka minut, bezglutenowe, paleo i wegańskie, są doskonalą zdr...
Gazpacho - „hiszpańska sałatka z zupą” sięga czasów, gdy Hiszpania była częścią świata islamu. Tradycyjnie przygot...
Świetna sałatka na zimowe dni. Ciekawie dobrane składniki komponują razem nietypowy smak.
Frytki marchewkowe z kokosem to oryginalna propozycja dla miłośników smaków egzotycznych i zdrowego jedzenia. Marc...
Chili z indyka, pełne białka i fasoli z niesamowitym smakiem, który zachwyci Twoją rodzinę!
Przenieś klasyczne smoothie acai na wyższy poziom, zamieniając ją w te śniadaniowe lody acai granola!