Przepis na zupę z kurczaka w jednym garnku z warzywami. Dodaj trochę makaronu, aby przekształcić ją w pożywną rosół z makaronem.
W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu. Dodać cebulę i marchewkę, a następnie posolić. Smażyć około 5 minut, aż cebula stanie się przezroczysta, a marchewki zmiękną. Dodać czosnek i smażyć około 30 sekund.
Dodaj do garnka seler, paprykę i grzyby. Warzywa polać bulionem z kurczaka i wymieszać z czerwoną i zieloną salsą. Dodać suszoną bazylię i wymieszać.
Bez makaronu: przykryć i gotować na średnim ogniu przez 15 minut lub do miękkości warzyw. Z makaronem: doprowadzić do wrzenia, dodać makaron i gotować na dużym ogniu przez 8-10 minut, aż makaron będzie miękki. Do tego czasu warzywa powinny być miękkie.
Odkryć, zmniejszyć temperaturę gotowania. Dodać kurczaka i gotować przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Spróbuj, w razie potrzeby dodaj więcej soli.
Zdjąć z ognia. Rozłożyć i udekorować świeżymi liśćmi kolendry. Podawać z kawałkami limonki.
Jeśli szukasz pysznego i sycącego dania na obiad lub kolację, to zapiekanka z kurczaka i pieczarek będzie idealnym...
Lepkie i słodkie żeberka, które są pieczone w niskiej temperaturze.
Doskonale upieczony stek z dodatkami i eleganckim sosem.
Receptura Schezwan Chicken Biryani jest niesamowita i łatwa do wykonania, podawana z autentycznym smakiem kuchni i...
4-składnikowy kurczak w czerwonym curry z makaronem. Łatwy, szybki i niedrogi. Słodzony mlekiem kokosowym dla niew...
Ten super szybki i łatwy przepis na sałatkę ze steków został zainspirowany daniem, które znalazłem w lokalnej kawi...