Domowe masła orzechowe to absolutna bomba! Gotowe w kilka minut, bezglutenowe, paleo i wegańskie, są doskonalą zdrową alternatywą dla masła orzechowego ze sklepu.
45 minut
-
-
-
-
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i ułożyć wybrane orzechy na blasze do pieczenia.
Posyp solą przed włożeniem blachy do piekarnika na kilka minut, aż się zrumieni.
Dodaj orzechy do szybkoobrotowego blendera i zmiksuj do uzyskania gładkości.
Po wygładzeniu dodaj ekstrakt waniliowy
Proces mieszania jest dość żmudny, ponieważ zajmuje trochę czasu.
Co jakiś czas trzeba przerywać blendowanie, aby zeskrobać masło z boków przed ponownym blendowaniem. Powtarzaj to, aż orzechy będą całkowicie gładkie i będą przypominać masło orzechowe.
Przechowywać w hermetycznym pojemniku.
Oto sposób na szybkie uzyskanie doskonałego smaku. To szybkie danie na patelni składa się z pasków smażonego kurcz...
Słodkie i lepkie, te pyszne kostki kokosowe są idealnym dodatkiem do filiżanki dobrej kawy.
To danie może wymagać trochę cierpliwości i czasu, ale smak i efekt końcowy są tego warte.
Zdrowy i bogaty w białko deser, który zaspokoi Twoje słodycze
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
Tatar z tuńczyka inspirowany kuchnią azjatycką. Wspaniała potrawa podawana w formie sałatki. Inne wydanie tuńczyka...