Prosciutto i awokado to naprawdę szybka i łatwa przekąska, przepis zajmuje tylko 5 minut, ładnie wyglądaja i nadaje się do diety paleo lub keto.
Awokado to owoc o wyjątkowo korzystnym wpływie na zdrowie. Zawiera mnóstwo witamin i składników mineralnych, w tym witaminę K, witaminę C, witaminę B6, kwas foliowy, potas, miedź i inne.
Awokado zawiera flawonoidy, które mogą łagodzić stan zapalny w organizmie. Może to pomóc w zapobieganiu chorobom serca, cukrzycy i innych chorobom związanym z zapaleniem.
5 minut
0 kcal
0 g
0 g
0 g
Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i pokrój na duże plasterki (ok. 4-6 plasterków z połowy awokado).
Wyciśnij limonkę na plasterki awokado.
Połóż każdy plasterek prosciutto płasko na talerzu i umieść plasterek awokado na plasterku prosciutto.
Wyciśnij trochę więcej limonki na plasterek awokado i zwiń.
Przygotuj w wolnowarze, lub w garnku, aromatyczne mięso i niesamowity smak!
Doskonale upieczony stek z dodatkami i eleganckim sosem.
Abok abok sago to tradycyjny malajski deser znany również jako kuih. Sago jest jednym z głównych składników tego p...
Zacznij dzień od śniadania o wysokiej zawartości białka i niskowęglowodanowej i zwiększ metabolizm, aby zachować s...
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
Koktajl śniadaniowy składający się tylko z 4 składników to najszybsze śniadanie, jakie możesz przyrządzić w pracow...