Świeże i lekkie ciasto, które można zjeść przy filiżance dobrej kawy.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni
Posmarować masłem formę do pieczenia.
Zmiksuj masło i cukry na bardzo lekką i puszystą masę. Dodaj przyprawy i startą skórkę z cytryny.
Dodawaj jajka pojedynczo, ubijając na niskim poziomie. Wymieszać z marchewką i sokiem jabłkowym.
Przesiej suche składniki. Dodaj wanilię do mleka i dodaj do suchych składników. Dodaj mąkę do blendera, miksuj na niskich obrotach.
Opcjonalnie - kruszonka
Połączyć krakersy, brązowy cukier i masło.
Wyłuż ciasto na blachę i posyp kruszonką wierzchu
Piec 30-35 minut.
Spraw, aby lato było pełne dreszczy z waniliowym koktajlem mlecznym. Koktajl waniliowy to najbardziej uwielbiany p...
Najlepsze greckie desery z kruchym, maślanym ciastem filo, orzechami, cynamonem i miodem! Pyszne i dekadenckie! Id...
Ulubiony koktajl z dzieciństwa powraca, tym razem z alkoholem i lodami.
To ciasto było autorskim przepisem mojej babci Marii, dziś będą jej urodziny, więc postanowiłam upiec to ciasto po...
Prosty, romantyczny, klasyczny deser, pełen świeżych truskawek i domowej roboty bitej śmietany, a wszystko na wier...
Cudowny przepis, gdy masz ochotę na coś słodkiego. Aby zredukować ilość cukru, można pominąć m&ms a dodać rodzynki...