W zaledwie 30 minut możesz zrobić własne bułeczki do hamburgerów od podstaw!
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni.
W dużej misce aktywuj drożdże, dodając je do ciepłej wody, dodaj olej i cukier i odstaw na 5 minut.
Dodać jajko i sól.
Dodaj mąkę pełnoziarnistą i dobrze wymieszaj. Następnie stopniowo dodawaj filiżankę mąki chlebowej, aż powstanie miękkie ciasto. Jeśli nadal jest bardzo lepkie, dodaj trochę więcej mąki, aż będzie przyjemna i miękka.
Rozłóż na posypanej mąką powierzchni i ugniataj do gładkości i elastyczności, 3-5 minut.
Ciasto podzielić na 8 równych części i uformować z nich kulki.
Umieść w odległości 3 cali na lekko natłuszczonych blachach do pieczenia. Przykryj i odstaw na 15-20 minut.
Posmaruj każdą bułkę jajkiem, a następnie posyp sezamem lub wybraną polewą.
Piec bułeczki przez 7-10 minut lub do zarumienienia. Ostudź na kratce.
Bez dwóch zdań to mój ulubiony deser. Wyjątkową cechą tego przepisu jest to, że dzięki łatwej zamianie można to zr...
Prosty, romantyczny, klasyczny deser, pełen świeżych truskawek i domowej roboty bitej śmietany, a wszystko na wier...
Ich prawdziwa nazwa to "hush, puppy", co oznacza "cicho, szczeniaku" Skąd wzieła się ta nazwa? Jedna z historii je...
Ten przepis to idealne połączenie słodyczy i kwaśnej puszystej, wilgotnej i nieodpartej konsystencji. Dopełnij to...
Ten chleb nawróci nie-wegan jednym kęsem. Możesz dodać trochę więcej cukru, jeśli twoje banany są trochę zielone....