Gazpacho - „hiszpańska sałatka z zupą” sięga czasów, gdy Hiszpania była częścią świata islamu. Tradycyjnie przygotowywany na zaprawie z resztek chleba, który miał około tygodnia. Słodki, świeży smak w połączeniu z wysoką zawartością składników odżywczych sprawia, że ta zupa-sałatka jest idealna na letnie grille, przyjęcia dla dzieci, pikniki i wiele innych. Idealny do / przy… * grillu lub pikniku, pożywny i obfity, idealny jako przystawka * podawaj w misce lub szklance * dodaje żywego koloru każdemu nakryciu stołu zamiana składników * arbuz; Zamiast tego słodkiego smaku arbuza można zamienić na pomidory, dzięki czemu jest bardziej słony i kwaśny. Innym owocem, który dobrze się sprawdza, jest truskawka, ale ma małe czarne pestki, więc konsystencja również trochę zmienia zupę.
Arbuza pokroić na kawałki i usunąć pestki
Usuń skórkę z pomidorów, usuń nasiona i pokrój na kawałki
Obierz skórkę i pokrój ogórka na kawałki
Czosnek, cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj pieprz
Umieść wszystkie owoce i warzywa w blenderze i zmiksuj, aż uzyskasz konsystencję smoothie
Dodaj sól, oliwę z oliwek i ocet i miksuj przez 5 sekund, aż wszystko się połączy
Spróbuj i dostosuj składniki, zwiększ sól lub ocet itp.
Przechowuj w lodówce przez 20 minut lub dłużej, aż będzie gotowy do podania, a następnie posyp posiekanymi liśćmi mięty
Czarna fasola, cebula, papryka, czosnek i rosół gotowane na wolnym ogniu przez wiele godzin, ręcznie miksowane do...
Zupa dyniowa z kurkumą rozgrzeje twoje kości. Jest tak kremowa i pyszna, że nie zdasz sobie sprawy, jakie jest zdr...
Biała fasola i zielony szpinak, razem tworzą fantastyczne połączenie. Przygotowanie zajmuje jedynie 30 minut
Zacznij dzień od śniadania o wysokiej zawartości białka i niskowęglowodanowej i zwiększ metabolizm, aby zachować s...
Zrobiłam to w deszczową niedzielę, kiedy zostało zbyt dużo warzyw. Jak wszystkie sosy, dzień później smakuje jeszc...