Zapraszam do spróbowania moich pysznych kokosowych naleśników! Te smaczne i zdrowe naleśniki to doskonały wybór dla miłośników kokosa i słodkości.
Nasze kokosowe naleśniki są proste w wykonaniu Są bogate w białko i błonnik, a jednocześnie niskokaloryczne i łatwe do strawienia.
Kokosowe naleśniki to idealna propozycja na śniadanie, deser lub przekąskę. Są one wspaniałym sposobem na zwiększenie energii i poprawienie samopoczucia dzięki naturalnym właściwościom kokosa.
Zapewniamy, że nasze kokosowe naleśniki są nie tylko zdrowe, ale również smaczne i sycące. Możesz je zjeść samodzielnie lub dodać do nich swoje ulubione owoce i syropy, aby uzyskać jeszcze większy smakowy efekt.
Przygotuj żelatynę, rozpuszczając ją w małym kubku z gorącą wodę. Pozostawić do rozpuszczenia i dobrze wymieszać. Odstawić na bok.
Wymieszaj w misce mąkę kokosową i maniokową i dodaj cynamon. Dodaj ciepłe mleko kokosowe, miód i mieszankę żelatyny, dokładnie wymieszać, aby połączyć i usunąć grudki. Utrzymuj tę mieszankę w cieple, umieszczając miskę w większej misce zawierającej gorącą wodę.
Dodaj niewielką ilość oleju kokosowego do małej nieprzywierającej patelni na średnim ogniu. Łyżka 1/4 filiżanki ciasta na patelnię i rozprowadź ją, obracając patelnię. Niech naleśnik smaży się przez 3-4 minuty, a następnie użyj dużej szpatułki, aby odwrócić naleśnik bardzo ostrożnie. Gotuj na spodzie przez 2-3 minuty, a następnie przełóż na talerz wyłożony papierem kuchennym, aby wchłonął nadmiar oleju kokosowego.
Powtórzyć z resztą oleju kokosowego i ciasta (powstaje ok. 6 małych naleśników).
Naleśniki należy trzymać w cieple i podawać na ciepło, jako małe wieże lub zwinięte w rulon. Skropić miodem i podać z wybranymi jagodami.
Świeże i lekkie ciasto, które można zjeść przy filiżance dobrej kawy.
Kremowe, rozpływające się w ustach, uzależniające niebiańskie przekąski to kiście czekoladowych migdałów przygotow...
To ciasto to wspaniały, pyszny sposób na świętowanie urodzin. Aby zrobić większy stos kruchego ciasta, należy podw...
Te ciasteczka to dobry sposób na wykorzystanie batonów, czekolady i orzechów włoskich, a najlepsze jest to, że są...
Pyszne, a jednocześnie takie proste. Ten tropikalny słodki deser nie może się nie udać.
Bez dwóch zdań to mój ulubiony deser. Wyjątkową cechą tego przepisu jest to, że dzięki łatwej zamianie można to zr...