Duszony ananas lub lokalnie znany jako „pajeri nenas” jest dodatkiem do nasi minyak (ryż maślany) podawanego często podczas wesel. Kiedy starsza osoba podchodzi do młodej dziewczyny i pyta: „bila kita nak makan nasi minyak? ”Kiedy mamy nasi minyak? To znaczy, kiedy bierzesz ślub. Nasi minyak, pajeri nenas i curry z wołowiną to synonimy wesel kelantańskich i johoreańskich. Duszone ananasy można znaleźć w większości sklepów spożywczych sprzedających ryż w tych dwóch stanach, ponieważ ananasy są uprawiane zarówno w stanach kelantan, jak i johor. Jest bardzo łatwy do zrobienia, a ananasy nie są wydrążone, ponieważ gotowanie na wolnym ogniu zmięknie, ale nadal utrzyma owoce razem. Słodko-pikantny sos jest zagęszczany w celu uzyskania bardziej intensywnego smaku poprzez redukcję sosu bez ananasa. Przy dużym upale nie powinno to zająć więcej niż 2 minuty. Chilli dodaje się pod koniec, aby potrawa nie była zbyt ostra. Połączenie przypraw, imbiru i chilli sprawia, że to danie jest naprawdę pyszne. Mamy nadzieję, że spodoba Ci się gotowanie tego dania! Po wypróbowaniu tego dania zostaw komentarz.
Rozgrzej olej na średnim ogniu i smaż nasiona gorczycy, aż usłyszysz trzask.
Dodaj cynamon, anyż i kardamon, kurkumę. Smażyć przez minutę, aż zacznie pachnieć.
Dodać szalotkę, czosnek, imbir i smażyć do uzyskania przezroczystości. Uważaj, aby go nie spalić.
Dodaj ananasa, ocet, sól, cukier i wodę.
Przykryj i gotuj przez 5 minut.
Odwróć wszystkie ananasy i przykryj. Gotować jeszcze 5 minut.
Po zdjęciu osłony powinien być obecny zapach ananasa.
Usuń ananasa i odstaw na bok.
Zwiększ temperaturę, aby zmniejszyć sos. Polej sosem ananasy i podawaj.
Wegetariańskie manchurian to bardzo pyszne kulki zanurzone w pysznym sosie. Wegetariański manchurian może służyć j...
Biała fasola i zielony szpinak, razem tworzą fantastyczne połączenie. Przygotowanie zajmuje jedynie 30 minut
Ten przepis na indyka pho jest niewiarygodnie szybki i smakuje świetnie. Następnym razem, gdy będziesz mieć resztk...
Chicken 65 składa się z 65 różnych składników i ziół. To danie z korony południowych Indii. To pyszne i jedno z na...
Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz...
Schezwan tawa pulao to mieszane danie z ryżu popularne w kuchni indyjskiej. Chociaż niektóre z jego odmian kojarzą...