Abok abok sago to tradycyjny malajski deser znany również jako kuih. Sago jest jednym z głównych składników tego przepisu, który ma ciągłą konsystencję i może być przygotowywany w różnych wersjach.
Opłucz i namocz zieloną sago w wodzie przez 30 minut, dobrze odcedź.
Zagotuj razem cukier, liście pandanu i wodę, aż cukier rozpuści się jako syrop cukrowy.
Połącz razem zielony sago i syrop cukrowy, dobrze wymieszaj.
Wlej do 8-calowej kwadratowej formy (nasmaruj ją olejem) i gotuj na parze przez 30 minut i pozostaw do ostygnięcia.
Gotuj na parze wiórki z 1/8 łyżeczki soli przez 10 minut.
Pokrój ugotowaną zieloną sago nożem lub plastikową krajalnicą (natłuszcz z niewielką ilością oleju) na małe kawałki i posmaruj wiórkami kokosowymi i podawaj.
Miękke, słodke i ciągnące się świeżo upieczone, rozpływają się w ustach. Gotowe w kilkanaście minut.
Przygotuj łatwe śniadanie schezwan masala pav w domu dla swoich bliskich. Przepis Schezwan masala pav jest tak pys...
Pieczone chipsy pita doskonałe do zup, ale także jako zwykła przekąska.
To wspaniały sposób na rozpoczęcie dnia. Ciesz się z miłością, Catherine Xo
Prosty przepis na pyszny dżem z jagód i nasion chia.