Wegetariańskie manchurian to bardzo pyszne kulki zanurzone w pysznym sosie. Wegetariański manchurian może służyć jako przekąska lub jako dodatek i może być podawany z sosem lub bez sosu, to zależy. To jedno z najlepszych i najsmaczniejszych dań. W Indiach wegetariańskie manchurian ma inną nazwę, desi Chinese veg manchurian lub indo-Chinese veg manchurian, ponieważ jest to połączenie kuchni chińskiej i indyjskiej. Jest proste do zrobienia w domu z niewielką ilością składników.
Kulki mandżurskie: weź 2 szklanki startej kapusty i wyciśnij z niej wodę. W misce wymieszaj kapustę, 1 łyżeczkę posiekanego imbiru, 1 łyżeczkę posiekanego zielonego chilli, ¼ szklanki besanu (gram mąki) i sól do smaku. Robić małe kulki i smażyć na małym ogniu do złotobrązowego.
Dodaj 3 łyżeczki (20 g) ching's secret veg manchurian miracle masala do 2 filiżanek (300 ml) wody i dobrze wymieszaj.
Podgrzej 2 łyżki oleju na patelni i smaż 1 szklankę (100g) pokrojonych w kostkę warzyw (cebulę, paprykę, marchewkę) przez 2-3 minuty i dodaj kulki mandżurskie
Dodaj masala i dobrze wymieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Aby uzyskać gęstszy sos, gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 minuty.
Udekoruj posiekanym szczypiorkiem i podawaj na gorąco
Schezwan tawa pulao to mieszane danie z ryżu popularne w kuchni indyjskiej. Chociaż niektóre z jego odmian kojarzą...
4-składnikowy kurczak w czerwonym curry z makaronem. Łatwy, szybki i niedrogi. Słodzony mlekiem kokosowym dla niew...
Duszony ananas lub lokalnie znany jako „pajeri nenas” jest dodatkiem do nasi minyak (ryż maślany) podawanego częst...
Ta zupa ma wiele aromatycznych przypraw. To wegańska zupa pełna smaku! Podawaj z ryżem jaśminowym z różą kokosową,...
Przygotuj łatwe śniadanie schezwan masala pav w domu dla swoich bliskich. Przepis Schezwan masala pav jest tak pys...
Chili z indyka, pełne białka i fasoli z niesamowitym smakiem, który zachwyci Twoją rodzinę!