Czarna fasola, cebula, papryka, czosnek i rosół gotowane na wolnym ogniu przez wiele godzin, ręcznie miksowane do uzyskania jedwabistej gładkości, a następnie doprawione kukurydzą pieczoną na patelni. Zupę wykańczam świeżą kolendrą.
Do wolnowaru włożyć fasolę, cebulę, paprykę, bulion, czosnek i kminek. Dopraw solą i pieprzem. Ustaw niski poziom na 6-8 godzin.
Używając blendera ręcznego, zmiksuj zupę na gładką masę.
Na małą patelnię na średnim ogniu dodaj olej i kukurydzę. Piecz na patelni, aż kukurydza stanie się lekko zwęglona lub złocista. Lekko dopraw solą i pieprzem.
Przełóż zupę do miski, dodaj miarkę prażonej kukurydzy i na koniec dodaj trochę surowej posiekanej świeżej kolendry.
Kto powiedział, że żelki są tylko dla dzieci? To musi być najbardziej zabawny sposób na dostarczenie ważnych skład...
Miodowo miętowe marchewki to smaczna i aromatyczna propozycja dla miłośników warzyw oraz ciekawych połączeń smakow...
Zupa dyniowa z kurkumą rozgrzeje twoje kości. Jest tak kremowa i pyszna, że nie zdasz sobie sprawy, jakie jest zdr...
Oto sposób na szybkie uzyskanie doskonałego smaku. To szybkie danie na patelni składa się z pasków smażonego kurcz...
Pomysł na kremowe spaghetti z ricottą i szpinakiem. Pyszny obiad dla każdego