Czarna fasola, cebula, papryka, czosnek i rosół gotowane na wolnym ogniu przez wiele godzin, ręcznie miksowane do uzyskania jedwabistej gładkości, a następnie doprawione kukurydzą pieczoną na patelni. Zupę wykańczam świeżą kolendrą.
Do wolnowaru włożyć fasolę, cebulę, paprykę, bulion, czosnek i kminek. Dopraw solą i pieprzem. Ustaw niski poziom na 6-8 godzin.
Używając blendera ręcznego, zmiksuj zupę na gładką masę.
Na małą patelnię na średnim ogniu dodaj olej i kukurydzę. Piecz na patelni, aż kukurydza stanie się lekko zwęglona lub złocista. Lekko dopraw solą i pieprzem.
Przełóż zupę do miski, dodaj miarkę prażonej kukurydzy i na koniec dodaj trochę surowej posiekanej świeżej kolendry.
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
Chili z indyka, pełne białka i fasoli z niesamowitym smakiem, który zachwyci Twoją rodzinę!
Paleo pełne białka, o niskiej zawartości tłuszczu, niskowęglowodanowej i bezglutenowej, przygotowanie trwa zaledwi...
Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz...
Zrobiłam to w deszczową niedzielę, kiedy zostało zbyt dużo warzyw. Jak wszystkie sosy, dzień później smakuje jeszc...