Najlepszy okrągły chleb, jaki kiedykolwiek upiekłem! Pokryty pysznym sezamem. Pyszne.
W średniej misce wymieszaj suche składniki.
Zrób zagłębienie pośrodku i wlej oliwę z oliwek i letnią wodę.
Ciasto wyrabiać rękami przez 5-10 minut.
Ciasto podzielić na 16 równych części.
Weź dwa kawałki i rozciągnij ciasto w cienkie paski (około 30-35 cm długości).
Przykryj resztę ciasta, aby nie wyschło.
Umieść 2 paski obok siebie, ściśnij końce. Skręć je razem i uszczypnij, aby połączyć końce.
Krążki układamy na blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 20-30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 200 ° C.
Wsyp sezam na patelnię i praż na średnim ogniu
Mieszaj nasiona co 4-5 minut, aż uzyskają złoty kolor. Odłożyć na bok.
Wlej melasę i wrzącą wodę do miski wystarczająco dużej, aby pasowała do twoich pierścieni.
Wymieszaj trzepaczką, aby całkowicie rozpuścić melasę.
Umieść nasiona sezamu w innej misce.
Zanurz obie strony krążków w płynie, odsącz nadmiar płynu, a następnie pokryj obie strony sezamem.
Przenieś na blachę do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku około 17 minut.
Ten przepis to idealne połączenie słodyczy i kwaśnej puszystej, wilgotnej i nieodpartej konsystencji. Dopełnij to...
Przygotuj łatwe śniadanie schezwan masala pav w domu dla swoich bliskich. Przepis Schezwan masala pav jest tak pys...
Kto powiedział, że żelki są tylko dla dzieci? To musi być najbardziej zabawny sposób na dostarczenie ważnych skład...
Frytki marchewkowe z kokosem to oryginalna propozycja dla miłośników smaków egzotycznych i zdrowego jedzenia. Marc...
Prosty przepis na pyszny dżem z jagód i nasion chia.
Truskawki i rabarbar sprawiają, że ciasto jest słodkie i ma odpowiednią cierpkość. To łatwe ciasto jest wilgotne i...