To świetny przepis na ciepłą pogodę. Możesz mieć ładny, świeży kawałek ciasta bez ciepła z piekarnika. Z miłością, Catherine Xo
Posmarować 10-calową żeliwną patelnię masłem.
Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Dodaj skórkę cytryny do suchych składników. W większej misce ubij masło i cukier na puszystą masę.
Dodaj jajko, wanilię i sok z cytryny do masła i cukru i ubij.
Na wolnych obrotach ubij kwaśne mleko w mieszaninę cukru i powoli dodawaj suche składniki.
Dodaj brązowy cukier do jagód.
Ułóż ciasto na przygotowanej patelni. Ułóż jagody na cieście i delikatnie dociśnij i posyp dodatkową łyżką cukru.
Na małym i delikatnym ogniu gotuj pod przykryciem na kuchence, srawdź wykałaczką czy jest już gotowe.
Bez dwóch zdań to mój ulubiony deser. Wyjątkową cechą tego przepisu jest to, że dzięki łatwej zamianie można to zr...
Słodkie i lepkie, te pyszne kostki kokosowe są idealnym dodatkiem do filiżanki dobrej kawy.
W zaledwie 30 minut możesz zrobić własne bułeczki do hamburgerów od podstaw!
Truskawki i rabarbar sprawiają, że ciasto jest słodkie i ma odpowiednią cierpkość. To łatwe ciasto jest wilgotne i...
Ten bezmączny deser jest lekki i smaczny. Każda rolka jest przekładana lekkim nadzieniem ze słodkiej śmietanki i d...