Pomysł na kremowe spaghetti z ricottą i szpinakiem. Pyszny obiad dla każdego
Garnek postawić na ogniu, a gdy się zagotuje, posolić, spaghetti gotować 9 minut lub do „aldente”,
Podczas gdy makaron się gotuje, umieść nieprzywierającą patelnię na ogniu i delikatnie usmaż cebulę z czosnek do miękkości,
Zmniejsz ogień na patelni, dodaj szpinak i umieść pokrywkę na górze na minutę lub dwie,
Dodać ricottę do mieszanki szpinakowej, ponownie umieścić pokrywkę na patelni i odstawić z ognia, aż makaron będzie gotowy,
Odcedź makaron, a następnie wymieszaj ze szpinakiem i ricottą,
Jeśli zdecydujesz się na orzeszki piniowe, po prostu upiecz je na nieprzywierającej patelni, aż zaczną się złocić,
Dodaj tarty parmezan (opcjonalnie), oliwę chili (opcjonalnie) i ciesz się smakiem wraz z kieliszkiem schłodzonego białego wina.
Lekka, zdrowa i pożywna sałatka o niskiej zawartości tłuszczu, gotowa w kilka minut.
Chrupiące, kremowe i cytrynowe placuszki z cukinii to doskonały dodatek.
Zacznij dzień od śniadania o wysokiej zawartości białka i niskowęglowodanowej i zwiększ metabolizm, aby zachować s...
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
Zrobiłam to w deszczową niedzielę, kiedy zostało zbyt dużo warzyw. Jak wszystkie sosy, dzień później smakuje jeszc...
Zupa o niesamowitnym orientalnym smaku z dodatkiem polęwdicy i makaronu udon