Zrobiłam to w deszczową niedzielę, kiedy zostało zbyt dużo warzyw. Jak wszystkie sosy, dzień później smakuje jeszcze lepiej! Dodaj prażone orzeszki pinii, aby uzyskać lepszy smak
Seler pokroić w średnio grube plastry, podgrzać na patelni z 1 łyżką oliwy z oliwek, aż staną się przezroczyste (na średnim ogniu)
Dodać drobno posiekaną cebulę, trochę soli i pieprzu i gotować, aż będzie przezroczysta / brązowa
Pokrój bakłażana i pomidora na małe kawałki, obierz ząbki czosnku i po prostu przekrój je 2-3 razy
Odłuż na bok seler i cebulę i użyj tej samej patelni do kawałków bakłażana
Ugotuj na patelni kawałki bakłażana z dodatkiem soli i czosnku w maksymalnie 3-4 łyżkach oliwy z oliwek, aż bakłażan zacznie mięknąć i rumienić się (średnio wysoka temperatura) - dodaj trochę wody, jeśli bakłażan zacznie wysychać
Gdy bakłażan znacznie się zmniejszy, a skórka zacznie odpadać, dodaj seler, cebulę i trochę pieprzu i gotuj przez kolejne 10-15 minut (na średnim ogniu)
Dodaj obrane pomidory lub sos pomidorowy z kilkoma świeżymi liśćmi bazylii i odrobiną rozmarynu
Przykryj i gotuj przez co najmniej 20 minut (może trwać do 90 minut dla niesamowitego smaku) na małym ogniu
Podawaj ze spaghetti lub makaronem i posyp parmezanem
Gazpacho - „hiszpańska sałatka z zupą” sięga czasów, gdy Hiszpania była częścią świata islamu. Tradycyjnie przygot...
Duszony ananas lub lokalnie znany jako „pajeri nenas” jest dodatkiem do nasi minyak (ryż maślany) podawanego częst...
Pomysł na kremowe spaghetti z ricottą i szpinakiem. Pyszny obiad dla każdego
Zupa dyniowa z kurkumą rozgrzeje twoje kości. Jest tak kremowa i pyszna, że nie zdasz sobie sprawy, jakie jest zdr...
Czarna fasola, cebula, papryka, czosnek i rosół gotowane na wolnym ogniu przez wiele godzin, ręcznie miksowane do...
Ta zupa ma wiele aromatycznych przypraw. To wegańska zupa pełna smaku! Podawaj z ryżem jaśminowym z różą kokosową,...