Przygotowanie zdrowego śniadania nie musi zajmować całego poranka. Przygotuj te smaczne batony śniadaniowe w weekendy, abyś miał/a poręczny posiłek, który możesz zabrać ze sobą w pracowite dni.
Rozgrzej piekarnik do 280 ° F (140 ° C).
Moczyć orzechy tygrysa w gorącej wodzie przez 20 minut. Dobrze odcedź i posiekaj.
Połącz orzechy tygrysie, suszone owoce, płatki kokosowe i 3 łyżki (21 g) mąki kokosowej. Dodaj miód i dobrze wymieszaj. Rozprowadź mieszaninę równomiernie w naczyniu nadającym się do pieczenia w piekarniku i dociśnij do zwarcia.
Piecz przez 1 godzinę i wyjmij. Pozostaw mieszaninę do ostygnięcia, a następnie rozkrusz w robocie kuchennym na grubo. Jeśli kawałki są za duże, mikstura się rozpadnie - więc ten krok jest kluczowy!
Polej żelatynę letnią wodą w małej misce. Poczekaj minutę lub dwie, a następnie dodaj gorącą wodę. Dobrze wymieszaj, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. W międzyczasie rozpuść olej kokosowy w kuchence mikrofalowej.
Dodaj grubą mieszankę i pozostałą mąkę kokosową do dużej miski. Wlej żelatynę i olej kokosowy na mieszaninę i mieszaj, aż dokładnie się połączą.
Naczynie do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wlać nową mieszankę. Mocno dociśnij.
Piec w piekarniku przez 1 godzinę, następnie wyjąć i ostudzić przed pokrojeniem w batoniki. Przechowywać w hermetycznym pojemniku.
Najlepszy okrągły chleb, jaki kiedykolwiek upiekłem! Pokryty pysznym sezamem. Pyszne.
Dieta keto może być utrapieniem, jeśli lubisz słodycze. Ten przepis na keto kokosowe blondynki bez cukru przyniesi...
Przenieś klasyczne smoothie acai na wyższy poziom, zamieniając ją w te śniadaniowe lody acai granola!
Bezglutenowe, bezmleczne, rozpływające się w ustach ciasteczka gotowe w 15 minut i tylko z 3 składnikami
Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjaz...
Miękke, słodke i ciągnące się świeżo upieczone, rozpływają się w ustach. Gotowe w kilkanaście minut.