Tuńczyk ze słodko-pikantną azjatycką sałatką to pyszna potrawa, która składa się z kawałków świeżego tuńczyka i mieszanki przypraw oraz ulubionych warzyw, takich jak marchew, ogórek, cebula i papryka, wszystko skropione słodko-pikantnym sosem azjatyckim. Potrawa ta jest bogata w białko, witaminy i minerały, a także zawiera niewielką ilość tłuszczu i kalorii, co czyni ją idealną opcją dla osób, które chcą zjeść coś smacznego i zdrowego. Jest to potrawa o wyrazistym smaku, z połączeniem słodyczy i ostrości, która idealnie pasuje jako danie obiadowe lub kolacyjne.
W dużej misce wymieszaj oliwę z oliwek extra virgin, sos sojowy, olej sezamowy, ocet ryżowy, miód, majonez, skórkę z limonki, mielony czosnek, mielony imbir, sól i brązowy cukier; odłożyć na bok.
Cienko pokrój kapustę pekińską i zieloną kapustę, włóż do innej dużej miski. Marchew i dodać do kapusty, odstawić.
Połącz kapustę z dressingiem i wrzuć do niej czarny sezam, groszek wasabi.
Każdy filet z tuńczyka posypać mielonym czarnym pieprzem. Grillować lub smażyć przez 2 minuty z każdej strony, aż wierzch będzie podpieczony, ale w środku nadal będą surowe.
Pokrój tuńczyka w plastry, połóz na talerz i dodaj przygotowaną wcześniej sałatkę.
Chcesz spróbować prostego, najszybszego smażonego ryżu z mango? Pyszne śniadanie, na które warto się obudzić.
Korma z kurczaka to popularne danie kuchni indyjskiej, składające się z mięsa z kurczaka gotowanego w sosie na baz...
Przygotuj łatwe śniadanie schezwan masala pav w domu dla swoich bliskich. Przepis Schezwan masala pav jest tak pys...
Duszony ananas lub lokalnie znany jako „pajeri nenas” jest dodatkiem do nasi minyak (ryż maślany) podawanego częst...
Schezwan tawa pulao to mieszane danie z ryżu popularne w kuchni indyjskiej. Chociaż niektóre z jego odmian kojarzą...
Ta zupa ma wiele aromatycznych przypraw. To wegańska zupa pełna smaku! Podawaj z ryżem jaśminowym z różą kokosową,...