Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. Dziś jesteśmy po prostu wdzięczni, że mamy obfity i smaczny sposób na wykorzystanie resztek składników, które tworzą głęboko satysfakcjonujący posiłek, który jest nie tylko dobrze zbilansowany i zdrowy, ale także łatwy do skomponowania. Chociaż może nie była to potrawa dla bogatych, myślimy, że będziesz bardzo zaskoczony.
35 minut
-
-
-
-
W garnku rozgrzać oliwę.
Dodać cebulę, pomidory, marchewkę, seler i paprykę. Smażyć przez 3-5 minut.
Dodać bulion warzywny, bazylię i majeranek. Gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut.
Do misek do serwowania włożyć kromki chleba i włożyć jajko gotowane i wlać danie.
Pieczone chipsy pita doskonałe do zup, ale także jako zwykła przekąska.
Prosty, dwuskładnikowy przepis na krówki, idealny na święta! Szczerze mówiąc, nikt nigdy się nie dowie, że to nie...
Gazpacho - „hiszpańska sałatka z zupą” sięga czasów, gdy Hiszpania była częścią świata islamu. Tradycyjnie przygot...
Domowe masła orzechowe to absolutna bomba! Gotowe w kilka minut, bezglutenowe, paleo i wegańskie, są doskonalą zdr...
Frytki marchewkowe z kokosem to oryginalna propozycja dla miłośników smaków egzotycznych i zdrowego jedzenia. Marc...
Bezglutenowe, bezmleczne, rozpływające się w ustach ciasteczka gotowe w 15 minut i tylko z 3 składnikami