Przepis na potrawka chili z indyka z ciasteczkami kukurydzianymi

Przepis na potrawka chili z indyka z ciasteczkami kukurydzianymi

Potrawka chili z indyka z ciasteczkami kukurydzianymi

Potrawka chili z indyka z ciasteczkami kukurydzianymi

Chili z indyka, pełne białka i fasoli z niesamowitym smakiem, który zachwyci Twoją rodzinę!

Preparation time

40 minut

Calories

-

Carbs

-

Proteins

-

Fats

-

Potrawka chili z indyka z ciasteczkami kukurydzianymi - Ingredients

How to prepare potrawka chili z indyka z ciasteczkami kukurydzianymi


Rozgrzej oliwę w dużym szerokim garnku na średnim ogniu. Dodaj seler, cebulę, pieprz poblano, marchewkę, ½ łyżeczki soli i pieprzu. Gotuj, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa zmiękną, około 8 minut. Dodać czosnek w proszku, cebulę w proszku, chili w proszku, kminek, czosnek, koncentrat pomidorowy, cukier i gotój mieszając około 2 minut. Przełóż do małej miski i odstaw na bok.

Do tego samego garnka dodaj indyka, kiełbasę, ½ łyżeczki soli i gotować, łamiąc wszelkie grudki drewnianą łyżką, aż się zarumienią, około 8 minut.

Włóż mieszankę warzyw do garnka i dodaj pokrojone w kostkę pomidory, całą fasolę, zielone papryczki chili i rosół z kurczaka. Kontynuuj gotowanie na średnim poziomie i gotuj na wolnym ogniu, aż smaki się połączą, około 30 minut.

Podawaj chili z serem, śmietaną i cebulką. I nie zapomnij o słodkich i pikantnych ciasteczkach kukurydzianych!

See our other recipes