Danie o niskiej zawartości węglowodanów mogą nie zapewniać natychmiastowej satysfakcji, ale z pewnością są warte wysiłku.
Rozgrzej piekarnik do 220 ° C.
Zrób pastę, łącząc oliwę z oliwek, suszone oregano, sok z limonki, mielony kminek, sproszkowane chili, wędzoną paprykę oraz sól i pieprz. Przetrzyj pastę na całej łopatce wieprzowej.
Rozłóż pokrojoną w plasterki cebulę i czosnek w głębokiej brytfannie i ułóż na wierzchu łopatkę wieprzową.
Wlej bulion drobiowy do naczynia i wstaw do piekarnika na 10 minut, po czym obniż temperaturę do 160 ° C.
Gotuj przez 5 godzin, od czasu do czasu sprawdzając wieprzowinę i ostrożnie obracając szczypcami, polewając płyn i wytopiony tłuszcz, aby uzyskać wilgoć i smak.
Celem jest, aby większość płynu odparowała, ale jeśli po 3 lub 4 godzinach zauważysz, że paruje zbyt szybko, powodując czernienie i przypalenie cebuli, po prostu przykryj naczynie folią i kontynuuj gotowanie.
Po zakończeniu wyjmij z piekarnika i wyjmij
Odstaw na 20 minut, a następnie posiekaj wieprzowinę dwoma widelcami - karmelizowaną cebulę i czosnek oraz pozostałe soki wymieszaj z szatkowaną wieprzowiną.
Aby mięso było chrupiące przed podaniem, wlej oliwę na gorącą patelnię i partiami smaż rozdrobnione mięso przez 3-4 minuty, aż zacznie być chrupiące.
Dopraw solą i obficie wyciśnij sok z limonki.
Podawaj rozdrobnioną wieprzowinę z dużymi liśćmi sałaty i płaską natką pietruszki
Przygotuj w wolnowarze, lub w garnku, aromatyczne mięso i niesamowity smak!
Lekka, zdrowa i pożywna sałatka o niskiej zawartości tłuszczu, gotowa w kilka minut.
Ten przepis na indyka pho jest niewiarygodnie szybki i smakuje świetnie. Następnym razem, gdy będziesz mieć resztk...
Oto sposób na szybkie uzyskanie doskonałego smaku. To szybkie danie na patelni składa się z pasków smażonego kurcz...
Dosłownie idealny przepis na indyka na Święto Dziękczynienia i Boże Narodzenie - niezawodny! Zapraszam na mój blog...