To ciasto to wspaniały, pyszny sposób na świętowanie urodzin. Aby zrobić większy stos kruchego ciasta, należy podwoić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza
Do miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Pokrój masło. Rozgnieć ciasto palcami. Dodaj śmietanę lub maślankę i delikatnie mieszaj, aż ciasto się uformuje.
Posyp mąką powierzchnię i delikatnie ugniataj ciasto.
Ciasto rozwałkować na grubość około 1,5 cm. Umieść na papierze pergaminowym lub blaszce z masłem.
Piec około 20-25 minut - do uzyskania lekko złotego koloru.
Ostudź, a następnie przekrój biszkopty na pół przez środek; tworząc górną i dolną połowę.
Śmietanę ubić z łyżką cukru pudru.
Ułóż truskawki i bitą śmietanę między warstwami biszkoptów i ułóż ciasto.
To ciasto było autorskim przepisem mojej babci Marii, dziś będą jej urodziny, więc postanowiłam upiec to ciasto po...
Ich prawdziwa nazwa to "hush, puppy", co oznacza "cicho, szczeniaku" Skąd wzieła się ta nazwa? Jedna z historii je...
Cudowny przepis, gdy masz ochotę na coś słodkiego. Aby zredukować ilość cukru, można pominąć m&ms a dodać rodzynki...
Koktajl śniadaniowy składający się tylko z 4 składników to najszybsze śniadanie, jakie możesz przyrządzić w pracow...
Pyszny i zdrowy jogurt mrożony gotowy w kilka minut. Możesz użyć dowolnych mrożonych owoców
Ulubiony koktajl z dzieciństwa powraca, tym razem z alkoholem i lodami.