To ciasto to wspaniały, pyszny sposób na świętowanie urodzin. Aby zrobić większy stos kruchego ciasta, należy podwoić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza
Do miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Pokrój masło. Rozgnieć ciasto palcami. Dodaj śmietanę lub maślankę i delikatnie mieszaj, aż ciasto się uformuje.
Posyp mąką powierzchnię i delikatnie ugniataj ciasto.
Ciasto rozwałkować na grubość około 1,5 cm. Umieść na papierze pergaminowym lub blaszce z masłem.
Piec około 20-25 minut - do uzyskania lekko złotego koloru.
Ostudź, a następnie przekrój biszkopty na pół przez środek; tworząc górną i dolną połowę.
Śmietanę ubić z łyżką cukru pudru.
Ułóż truskawki i bitą śmietanę między warstwami biszkoptów i ułóż ciasto.
To świetny przepis na ciepłą pogodę. Możesz mieć ładny, świeży kawałek ciasta bez ciepła z piekarnika. Z miłością,...
Zdrowy i bogaty w białko deser, który zaspokoi Twoje słodycze
Koktajl śniadaniowy składający się tylko z 4 składników to najszybsze śniadanie, jakie możesz przyrządzić w pracow...
Prosty, romantyczny, klasyczny deser, pełen świeżych truskawek i domowej roboty bitej śmietany, a wszystko na wier...
Truskawki i rabarbar sprawiają, że ciasto jest słodkie i ma odpowiednią cierpkość. To łatwe ciasto jest wilgotne i...
Stromboli - wszystkie twoje ulubione mięsa połączone w jedną całość, aby stworzyć pyszną kolację stromboli.