To ciasto to wspaniały, pyszny sposób na świętowanie urodzin. Aby zrobić większy stos kruchego ciasta, należy podwoić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza
Do miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Pokrój masło. Rozgnieć ciasto palcami. Dodaj śmietanę lub maślankę i delikatnie mieszaj, aż ciasto się uformuje.
Posyp mąką powierzchnię i delikatnie ugniataj ciasto.
Ciasto rozwałkować na grubość około 1,5 cm. Umieść na papierze pergaminowym lub blaszce z masłem.
Piec około 20-25 minut - do uzyskania lekko złotego koloru.
Ostudź, a następnie przekrój biszkopty na pół przez środek; tworząc górną i dolną połowę.
Śmietanę ubić z łyżką cukru pudru.
Ułóż truskawki i bitą śmietanę między warstwami biszkoptów i ułóż ciasto.
Ich prawdziwa nazwa to "hush, puppy", co oznacza "cicho, szczeniaku" Skąd wzieła się ta nazwa? Jedna z historii je...
Cudownie kremowy pieczony camembert polany ciepłymi jagodami nasączonymi miodem i balsamem oraz kandyzowanymi orze...
Poczuj się jak gwiazdy Hollywood z tym domowym, orzeźwiającym i całkowicie naturalnym napojem.
Truskawki i rabarbar sprawiają, że ciasto jest słodkie i ma odpowiednią cierpkość. To łatwe ciasto jest wilgotne i...
Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjaz...
Minimalistyczne wypieki w najlepszym wydaniu! Kilka składników tworzy tę piękną prezentację. Cierpkie jabłka grann...