Dosłownie idealny przepis na indyka na Święto Dziękczynienia i Boże Narodzenie - niezawodny! Zapraszam na mój blog smak i zobacz więcej pysznych przepisów!
Opłucz rozmrożonego indyka, zachowaj szyję i narządy do późniejszego przygotowania bulionu, jeśli chcesz. Osusz indyka i umieść go piersią do góry na brytfannie. Jeśli wieczko nie zamyka się szczelnie na indyku, będziesz musiał złamać mostek, aby zapewnić ciasne dopasowanie. W przeciwnym razie nie używaj tego przepisu.
W środek indyka włożyć kawałki selera, jabłka, cebulę i masło. Nie przesadzaj. Wszystkie pozostałe kawałki ułóż na bokach indyka. Delikatną warstwę oliwy natrzyj indyka i posyp solą i pieprzem.
Dodaj filiżankę wody na dno brytfanny i przykryj, upewniając się, że pokrywka dobrze przylega. Indyk powinien mieć trochę wolnego miejsca, aby nie dotykał pokrywki brytfanny.
Umieść w nagrzanym piekarniku i gotuj w temperaturze 260°C przez godzinę, następnie wyłącz piekarnik i * nie otwieraj * przez 5-6 godzin.
Chicken chilli to pikantne, soczyste i aromatyczne danie. Chilli z kurczaka ma fantastyczny smak, lekko ostre.
Korma z kurczaka to popularne danie kuchni indyjskiej, składające się z mięsa z kurczaka gotowanego w sosie na baz...
Oto sposób na szybkie uzyskanie doskonałego smaku. To szybkie danie na patelni składa się z pasków smażonego kurcz...
Lekka, zdrowa i pożywna sałatka o niskiej zawartości tłuszczu, gotowa w kilka minut.
Prosciutto i awokado to naprawdę szybka i łatwa przekąska, przepis zajmuje tylko 5 minut, ładnie wyglądaja i nadaj...