Przepis na kokosowo maniokowe naleśniki

Przepis na kokosowo maniokowe naleśniki

Kokosowo maniokowe naleśniki

Kokosowo maniokowe naleśniki

Zapraszam do spróbowania moich pysznych kokosowych naleśników! Te smaczne i zdrowe naleśniki to doskonały wybór dla miłośników kokosa i słodkości.

Nasze kokosowe naleśniki są proste w wykonaniu Są bogate w białko i błonnik, a jednocześnie niskokaloryczne i łatwe do strawienia.

Kokosowe naleśniki to idealna propozycja na śniadanie, deser lub przekąskę. Są one wspaniałym sposobem na zwiększenie energii i poprawienie samopoczucia dzięki naturalnym właściwościom kokosa.

Zapewniamy, że nasze kokosowe naleśniki są nie tylko zdrowe, ale również smaczne i sycące. Możesz je zjeść samodzielnie lub dodać do nich swoje ulubione owoce i syropy, aby uzyskać jeszcze większy smakowy efekt.

Preparation time

35 minut

Calories

-

Carbs

-

Proteins

-

Fats

-

Kokosowo maniokowe naleśniki - Ingredients

How to prepare kokosowo maniokowe naleśniki


Przygotuj żelatynę, rozpuszczając ją w małym kubku z gorącą wodę. Pozostawić do rozpuszczenia i dobrze wymieszać. Odstawić na bok.

Wymieszaj w misce mąkę kokosową i maniokową i dodaj cynamon. Dodaj ciepłe mleko kokosowe, miód i mieszankę żelatyny, dokładnie wymieszać, aby połączyć i usunąć grudki. Utrzymuj tę mieszankę w cieple, umieszczając miskę w większej misce zawierającej gorącą wodę.

Dodaj niewielką ilość oleju kokosowego do małej nieprzywierającej patelni na średnim ogniu. Łyżka 1/4 filiżanki ciasta na patelnię i rozprowadź ją, obracając patelnię. Niech naleśnik smaży się przez 3-4 minuty, a następnie użyj dużej szpatułki, aby odwrócić naleśnik bardzo ostrożnie. Gotuj na spodzie przez 2-3 minuty, a następnie przełóż na talerz wyłożony papierem kuchennym, aby wchłonął nadmiar oleju kokosowego.

Powtórzyć z resztą oleju kokosowego i ciasta (powstaje ok. 6 małych naleśników).

Naleśniki należy trzymać w cieple i podawać na ciepło, jako małe wieże lub zwinięte w rulon. Skropić miodem i podać z wybranymi jagodami.

See our other recipes