Ten chleb nawróci nie-wegan jednym kęsem. Możesz dodać trochę więcej cukru, jeśli twoje banany są trochę zielone. Wskazówka 1: jeśli planujesz chleb bananowy, ale banany nie są jeszcze dojrzałe, włóż je do papierowej torby na 2-3 dni i będą gotowe. Wskazówka 2: podwoić ilości i zamrozić pieczywo, niektórzy przechowują przez dobre 2-3 miesiące.
Rozgrzej piekarnik do 350 f / 180 c
Najpierw wymieszaj nasiona lnu i wodę w blenderze przez około 3-5 minut, aż uzyskasz galaretowatą substancję podobną do białka jajka.
Wymieszaj cukier, ekstrakt waniliowy i olej i dodaj mieszankę nasion lnu
Wymieszaj razem wszystkie suche składniki (mąkę, sól, proszek do pieczenia, dodatki takie jak cynamon, orzechy itp.)
Dodawaj stopniowo suszone rzeczy, naprzemiennie z rozgniecionymi bananami.
Bardzo lekko nasmaruj patelnie, dodaj nasiona sezamu jako powłokę, wkładając dużą garść, a następnie potrząśnij nim tak, aby znalazł się na dnie i krawędziach.
Jeśli używasz kwadratowej patelni, chleby będą gotować się szybciej, około 40-45 minut
Jeśli masz blachę do chleba, umieścić ciasto na 50 minut do godziny.
Chcesz spróbować prostego, najszybszego smażonego ryżu z mango? Pyszne śniadanie, na które warto się obudzić.
Chrupiące, kremowe i cytrynowe placuszki z cukinii to doskonały dodatek.
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
Świetna sałatka na zimowe dni. Ciekawie dobrane składniki komponują razem nietypowy smak.
Chili z indyka, pełne białka i fasoli z niesamowitym smakiem, który zachwyci Twoją rodzinę!
Casto zapewniające niesamowicie głęboki smak czekolady. Wspaniała alternatywa dla typowych ciast czekoladowych