Mój ulubiony przepis, który robię co tydzień, maślane, łatwe w przygotowaniu ciasteczka maślankowe! Świetne również na śniadanie oraz jako kanapka z jajkiem
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni C
Masło włóż do lodówki, odmierz 1 szklankę maślanki, a 2 łyżki dodatkowego masła rozpuść w małej misce, odstaw na bok
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól
Pokrój zimne masło na drobne kawałki i dodaj do miski.
Wlej maślankę i ugniataj ciasto palcami, aż wszystko się połączy, a następnie wyłóż ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię. Rozwałkuj na grubość ok 2 cm
Pokrój nożem do ciastek lub szklanym kubkiem
Ułóż herbatniki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia blisko siebie i posmaruj roztopionym masła
Włożyć blachę do pieczenia z biszkoptami do piekarnika i piec na złoty kolor lub 10-15 minut, następnie wyjąć z piekarnika i ostudzić na ruszcie do pieczenia lub desce do krojenia
Do przygotowania ciasta wystarczy tylko 40 minut, czas pieczenia to 30 minut. Po upieczeniu odstaw do ochłodzenia...
Minimalistyczne wypieki w najlepszym wydaniu! Kilka składników tworzy tę piękną prezentację. Cierpkie jabłka grann...
Truskawki i rabarbar sprawiają, że ciasto jest słodkie i ma odpowiednią cierpkość. To łatwe ciasto jest wilgotne i...
Moja propozycja to świeża bita śmietana i świeże truskawki i nie zapomnij o filiżance dobrej kawy.
Ten chleb nawróci nie-wegan jednym kęsem. Możesz dodać trochę więcej cukru, jeśli twoje banany są trochę zielone....
Przepyszne ciasto czekoladowe gotowe w 5 minut. Składa się zaledwie z kilku składników a smakuje nieziemsko.