Mój ulubiony przepis, który robię co tydzień, maślane, łatwe w przygotowaniu ciasteczka maślankowe! Świetne również na śniadanie oraz jako kanapka z jajkiem
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni C
Masło włóż do lodówki, odmierz 1 szklankę maślanki, a 2 łyżki dodatkowego masła rozpuść w małej misce, odstaw na bok
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól
Pokrój zimne masło na drobne kawałki i dodaj do miski.
Wlej maślankę i ugniataj ciasto palcami, aż wszystko się połączy, a następnie wyłóż ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię. Rozwałkuj na grubość ok 2 cm
Pokrój nożem do ciastek lub szklanym kubkiem
Ułóż herbatniki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia blisko siebie i posmaruj roztopionym masła
Włożyć blachę do pieczenia z biszkoptami do piekarnika i piec na złoty kolor lub 10-15 minut, następnie wyjąć z piekarnika i ostudzić na ruszcie do pieczenia lub desce do krojenia
Moja propozycja to świeża bita śmietana i świeże truskawki i nie zapomnij o filiżance dobrej kawy.
Minimalistyczne wypieki w najlepszym wydaniu! Kilka składników tworzy tę piękną prezentację. Cierpkie jabłka grann...
Casto zapewniające niesamowicie głęboki smak czekolady. Wspaniała alternatywa dla typowych ciast czekoladowych
Truskawki i rabarbar sprawiają, że ciasto jest słodkie i ma odpowiednią cierpkość. To łatwe ciasto jest wilgotne i...
Cudowny przepis, gdy masz ochotę na coś słodkiego. Aby zredukować ilość cukru, można pominąć m&ms a dodać rodzynki...
Te ciasteczka to dobry sposób na wykorzystanie batonów, czekolady i orzechów włoskich, a najlepsze jest to, że są...