Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjazny weganom.
20 minut
-
-
-
-
Dodaj orzechy do robota kuchennego i lekko zmiksuj
Dodaj daktyle i niesłodzone kakao i miksuj, aż wszystko będzie dobrze wymieszane. Mieszanka nie powinna być całkowicie gładka, ale nie powinno być żadnych dużych kawałków orzechów ani daktyli. Jeśli okaże się, że jest zbyt suchy, dodaj trochę wody, aby pomóc go związać.
Wciśnij ciasto łyżką lub rękami do naczynia do pieczenia o wymiarach 20x20 cm (8x8 cali).
Wstaw do zamrażarki na kilka godzin przed podaniem (min. 30 minut). Za pomocą ostrego noża pokrój na 12 części.
Przechowowane w lodówce zachowują świeżość przez około dwa tygodnie. Jeżeli włożysz je do zamrażarki będą dobre przez miesiąc
Kremowe, rozpływające się w ustach, uzależniające niebiańskie przekąski to kiście czekoladowych migdałów przygotow...
Najlepszy okrągły chleb, jaki kiedykolwiek upiekłem! Pokryty pysznym sezamem. Pyszne.
Dieta keto może być utrapieniem, jeśli lubisz słodycze. Ten przepis na keto kokosowe blondynki bez cukru przyniesi...
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
Zupa dyniowa z kurkumą rozgrzeje twoje kości. Jest tak kremowa i pyszna, że nie zdasz sobie sprawy, jakie jest zdr...
Przygotowanie zdrowego śniadania nie musi zajmować całego poranka. Przygotuj te smaczne batony śniadaniowe w weeke...