Te ciasteczka to dobry sposób na wykorzystanie batonów, czekolady i orzechów włoskich, a najlepsze jest to, że są naprawdę dobre.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni:
W robocie kuchennym umieść cukierki czekoladowe (batony lub czekoladę) i orzechy włoskie i miksuj na małe kawałki.
Do miski przesiej mąkę, sól i proszek do pieczenia.
W mikserze umieść masło i cukier i mieszaj do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji. Dodaj jajko, wanilię i mleko i wymieszaj na małych obrotach.
Powoli dodawaj suche składniki do miksera, naprzemiennie z kawałkami czekolady i orzechów włoskich, przy małych obrotach.
Uformować kulkę i posypać mąką. Zawiń w folię i włóż do lodówki na co najmniej godzinę.
Z ciasta wyłamać małe kawałki i uformować małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Dociśnij spód szklanki do ciasta, aby było lepkie, a spód szklanki zanurz w cukrowym pudrze i spłaszcz ciastko szklanym dnem pokrytym cukrem.
Piecz 10-12 minut.
Trzyskładnikowy deser brzoskwiniowy. Smakowita i chrupiące przekąska gotowa w kilka minut
To ciasto to wspaniały, pyszny sposób na świętowanie urodzin. Aby zrobić większy stos kruchego ciasta, należy podw...
Zapraszam do spróbowania moich pysznych kokosowych naleśników! Te smaczne i zdrowe naleśniki to doskonały wybór dl...
Do przygotowania ciasta wystarczy tylko 40 minut, czas pieczenia to 30 minut. Po upieczeniu odstaw do ochłodzenia...
Ten chleb nawróci nie-wegan jednym kęsem. Możesz dodać trochę więcej cukru, jeśli twoje banany są trochę zielone....
Koktajl śniadaniowy składający się tylko z 4 składników to najszybsze śniadanie, jakie możesz przyrządzić w pracow...