Lekka, zdrowa i pożywna sałatka o niskiej zawartości tłuszczu, gotowa w kilka minut.
Zacznij od doprawienia kurczaka posiekaną cebulą, czosnkiem, imbirem, mieszanką ziół, czarnym pieprzem, curry, kminkiem i płatkami chilli.
Dobrze wmasuj przyprawy w kuchni i odstaw do lodówki na co najmniej trzydzieści minut.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Wlej olej na patelnię i smaż kurczaka, aż się zrumieni.
Wstaw kurczaka do piekarnika i gotuj przez około trzydzieści minut. Odłóż patelnię z olejami i sokami na bok.
W międzyczasie przygotuj sos, podsmaż na patelni pozostałość po kurczaka. Możesz również smażyć więcej startego imbiru, posiekanej cebuli i czosnku przez kilka minut, jeśli chcesz.
Po zakończeniu odłóż na bok.
Pozostałe składniki ułóż na talerzu, pokrój piersi z kurczaka i dodaj podsmażone przyprawy jako sos.
To danie może wymagać trochę cierpliwości i czasu, ale smak i efekt końcowy są tego warte.
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
Korma z kurczaka to popularne danie kuchni indyjskiej, składające się z mięsa z kurczaka gotowanego w sosie na baz...
Chrupiące, kremowe i cytrynowe placuszki z cukinii to doskonały dodatek.
Kto powiedział, że żelki są tylko dla dzieci? To musi być najbardziej zabawny sposób na dostarczenie ważnych skład...