Przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady

Przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady

Ciasteczka z kawałkami czekolady

Ciasteczka z kawałkami czekolady

Te ciasteczka to dobry sposób na wykorzystanie batonów, czekolady i orzechów włoskich, a najlepsze jest to, że są naprawdę dobre.

Preparation time

35 minut

Calories

-

Carbs

-

Proteins

-

Fats

-

Ciasteczka z kawałkami czekolady - Ingredients

How to prepare ciasteczka z kawałkami czekolady


Rozgrzej piekarnik do 350 stopni:

W robocie kuchennym umieść cukierki czekoladowe (batony lub czekoladę) i orzechy włoskie i miksuj na małe kawałki.

Do miski przesiej mąkę, sól i proszek do pieczenia.

W mikserze umieść masło i cukier i mieszaj do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji. Dodaj jajko, wanilię i mleko i wymieszaj na małych obrotach.

Powoli dodawaj suche składniki do miksera, naprzemiennie z kawałkami czekolady i orzechów włoskich, przy małych obrotach.

Uformować kulkę i posypać mąką. Zawiń w folię i włóż do lodówki na co najmniej godzinę.

Z ciasta wyłamać małe kawałki i uformować małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Dociśnij spód szklanki do ciasta, aby było lepkie, a spód szklanki zanurz w cukrowym pudrze i spłaszcz ciastko szklanym dnem pokrytym cukrem.

Piecz 10-12 minut.

See our other recipes