Te ciasteczka to dobry sposób na wykorzystanie batonów, czekolady i orzechów włoskich, a najlepsze jest to, że są naprawdę dobre.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni:
W robocie kuchennym umieść cukierki czekoladowe (batony lub czekoladę) i orzechy włoskie i miksuj na małe kawałki.
Do miski przesiej mąkę, sól i proszek do pieczenia.
W mikserze umieść masło i cukier i mieszaj do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji. Dodaj jajko, wanilię i mleko i wymieszaj na małych obrotach.
Powoli dodawaj suche składniki do miksera, naprzemiennie z kawałkami czekolady i orzechów włoskich, przy małych obrotach.
Uformować kulkę i posypać mąką. Zawiń w folię i włóż do lodówki na co najmniej godzinę.
Z ciasta wyłamać małe kawałki i uformować małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Dociśnij spód szklanki do ciasta, aby było lepkie, a spód szklanki zanurz w cukrowym pudrze i spłaszcz ciastko szklanym dnem pokrytym cukrem.
Piecz 10-12 minut.
Prosty, romantyczny, klasyczny deser, pełen świeżych truskawek i domowej roboty bitej śmietany, a wszystko na wier...
Ulubiony koktajl z dzieciństwa powraca, tym razem z alkoholem i lodami.
Koktajl śniadaniowy składający się tylko z 4 składników to najszybsze śniadanie, jakie możesz przyrządzić w pracow...
Cudownie kremowy pieczony camembert polany ciepłymi jagodami nasączonymi miodem i balsamem oraz kandyzowanymi orze...
Casto zapewniające niesamowicie głęboki smak czekolady. Wspaniała alternatywa dla typowych ciast czekoladowych
Moja propozycja to świeża bita śmietana i świeże truskawki i nie zapomnij o filiżance dobrej kawy.