Niesamowita konsystencja i smak, na pewno jest to coś, co będziesz robił częściej. Przepis, którego używam, jest mniej tradycyjny, ponieważ bardziej opierał się na tym, co mam w lodówce, co trzeba było zużyć.
Na patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu rozgrzej przez 2 minuty na małym ogniu trochę oleju, dodaj nasiona kardamonu i płatki chili
Dodać cebulę, czosnek i podgrzać do miękkości,
Dodaj ryż, gorącą wodę, zamieszaj i zagotuj. Gdy woda się zagotuje, przykryj patelnię pokrywką, zmniejsz ogień i gotuj przez kolejne 20 do 25 minut.
Kiedy pozostało 15 minut na gotowanie ryżu, ustaw parowar (lub zagotuj w garnku z wodą), dodaj rybę do gotowania na parze na 15 minut,
W ostatnich 5 minutach gotowania ryby wrzuć do parowaru grzyby i fasolę,
Wymieszaj ryż i sprawdź, czy nie ma nadmiaru wody (której nie powinien mieć),
Rybę delikatnie ułóż w ryżu, następnie posiekaj grzyby, fasolę i wymieszaj,
Przełóż łyżką na talerze i dodaj pokrojone jajko na twardo, przyprawy i posyp świeżą pietruszką,
Frytki marchewkowe z kokosem to oryginalna propozycja dla miłośników smaków egzotycznych i zdrowego jedzenia. Marc...
Prosty, dwuskładnikowy przepis na krówki, idealny na święta! Szczerze mówiąc, nikt nigdy się nie dowie, że to nie...
Abok abok sago to tradycyjny malajski deser znany również jako kuih. Sago jest jednym z głównych składników tego p...
Przygotuj łatwe śniadanie schezwan masala pav w domu dla swoich bliskich. Przepis Schezwan masala pav jest tak pys...
Zacznij dzień od śniadania o wysokiej zawartości białka i niskowęglowodanowej i zwiększ metabolizm, aby zachować s...
Ten przepis na łososia owiniętego bekonem to zapałka stworzona w niebie. To luksusowy wieczorny posiłek o niskiej...