Rozgrzej piekarnik do 350 stopni f. Wyłóż patelnię do babeczek lub muffinek 24 foremkami do babeczek.
Połącz kawałki czekolady i gorącą kawę, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści, a mieszanina będzie gładka. W dużej misce przesiej razem cukier, mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. W innej misce ubij jajka mikserem elektrycznym, aż lekko zgęstnieją. Powoli dodaj maślankę, olej i wanilię. Dodaj rozpuszczoną czekoladę do jajek i całkowicie wymieszaj. Dodaj mieszaninę cukru i ubijaj ze średnią prędkością, aż dobrze się połączą.
Wypełnij przygotowane foremki babeczkowe w trzech czwartych ciastem. Wstaw do piekarnika i piecz, aż wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta - 18 do 21 minut. Całkowicie ostudzić babeczki.
Podczas gdy babeczki się pieczą, przygotuj czekoladowy ganache i krem "miętowo-ptasie mleczko" (wskazówki dla obu poniżej). Lukier włożyć do woreczka cukierniczego wyposażonego w gwiazdkę.
Aby przygotować czekoladowy ganache, zagotuj śmietanę i masło w małym rondelku. Wyłącz ogień i dodaj czekoladę. Mieszaj mieszaninę, aż będzie gładka. Odstawić do ostygnięcia.
Aby zrobić krem "miętowo-ptasie mleczko", ubić masło i krem ptasie mleczko, używając miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę. Dodaj ekstrakt z mięty pieprzowej. Powoli dodaj 2 szklanki cukru pudru i dalej mieszaj na wolnych obrotach. Dodaj mleko i dodatkowy cukier puder, do 2 filiżanek, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Aby złożyć babeczki:
Używając wycioru do jabłek, usuń środek każdej babeczki. Wypełnij każdą babeczkę łyżką czekoladowego ganache. Używając woreczka z lukrem, zamrozić babeczki i posypać pokruszonymi miętowymi cukierkami.
Bez dwóch zdań to mój ulubiony deser. Wyjątkową cechą tego przepisu jest to, że dzięki łatwej zamianie można to zr...
Mój ulubiony przepis, który robię co tydzień, maślane, łatwe w przygotowaniu ciasteczka maślankowe! Świetne równie...
Ta 1-minutowa kawa mrożona to najlepszy sposób na rozkoszowanie się filiżanką kawy latem! Jeśli jeszcze tego nie p...
Paleo pełne białka, o niskiej zawartości tłuszczu, niskowęglowodanowej i bezglutenowej, przygotowanie trwa zaledwi...
Ten przepis to idealne połączenie słodyczy i kwaśnej puszystej, wilgotnej i nieodpartej konsystencji. Dopełnij to...