Ten przepis to idealne połączenie słodyczy i kwaśnej puszystej, wilgotnej i nieodpartej konsystencji. Dopełnij to odrobiną słodkiej śmietany i gotowe
35 minut
-
-
-
-
W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki na słodko-kwaśną śmietanę.
W dużej misce przesiej mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. W innej dużej misce wymieszaj zsiadłe mleko, żółtka i śmietanę. Dodać mokre składniki do suchych. W dużej, czystej misce ze stali nierdzewnej ubij białka na sztywno, dodaj je do ciasta. Upewnij się, że ciasto odpoczywało przez około 5 minut, zanim zrobisz naleśniki.
Rozgrzej maslo na dużej żeliwnej patelni lub patelni grillowej. Umieść ¼ szklanki ciasta i smaż na umiarkowanym ogniu. Smaż około 2 minut z każdej strony, aż będą złote z każdej strony i puszyste.
Aby podać, ułóż każdy naleśnik w warstwach około łyżki słodkiej śmietany. Skropić syropem klonowym i w razie potrzeby posypać cukrem pudrem.
Jak zrobić fritattas. Idealne na lekkie śniadanie, obiad lub kolacja.
Truskawki i rabarbar sprawiają, że ciasto jest słodkie i ma odpowiednią cierpkość. To łatwe ciasto jest wilgotne i...
Domowy chleb bananowy szybki i łatwy do wykonania. Pyszny i aromatyczny, na pewno zrobisz go nie raz.
Ich prawdziwa nazwa to "hush, puppy", co oznacza "cicho, szczeniaku" Skąd wzieła się ta nazwa? Jedna z historii je...
Moja propozycja to świeża bita śmietana i świeże truskawki i nie zapomnij o filiżance dobrej kawy.
To ciasto było autorskim przepisem mojej babci Marii, dziś będą jej urodziny, więc postanowiłam upiec to ciasto po...