Ten przepis to idealne połączenie słodyczy i kwaśnej puszystej, wilgotnej i nieodpartej konsystencji. Dopełnij to odrobiną słodkiej śmietany i gotowe
35 minut
-
-
-
-
W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki na słodko-kwaśną śmietanę.
W dużej misce przesiej mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. W innej dużej misce wymieszaj zsiadłe mleko, żółtka i śmietanę. Dodać mokre składniki do suchych. W dużej, czystej misce ze stali nierdzewnej ubij białka na sztywno, dodaj je do ciasta. Upewnij się, że ciasto odpoczywało przez około 5 minut, zanim zrobisz naleśniki.
Rozgrzej maslo na dużej żeliwnej patelni lub patelni grillowej. Umieść ¼ szklanki ciasta i smaż na umiarkowanym ogniu. Smaż około 2 minut z każdej strony, aż będą złote z każdej strony i puszyste.
Aby podać, ułóż każdy naleśnik w warstwach około łyżki słodkiej śmietany. Skropić syropem klonowym i w razie potrzeby posypać cukrem pudrem.
Najlepszy okrągły chleb, jaki kiedykolwiek upiekłem! Pokryty pysznym sezamem. Pyszne.
To ciasto było autorskim przepisem mojej babci Marii, dziś będą jej urodziny, więc postanowiłam upiec to ciasto po...
Kremowe, rozpływające się w ustach, uzależniające niebiańskie przekąski to kiście czekoladowych migdałów przygotow...
Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz...
Trzyskładnikowy deser brzoskwiniowy. Smakowita i chrupiące przekąska gotowa w kilka minut
Moja propozycja to świeża bita śmietana i świeże truskawki i nie zapomnij o filiżance dobrej kawy.