Ten przepis to idealne połączenie słodyczy i kwaśnej puszystej, wilgotnej i nieodpartej konsystencji. Dopełnij to odrobiną słodkiej śmietany i gotowe
35 minut
-
-
-
-
W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki na słodko-kwaśną śmietanę.
W dużej misce przesiej mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. W innej dużej misce wymieszaj zsiadłe mleko, żółtka i śmietanę. Dodać mokre składniki do suchych. W dużej, czystej misce ze stali nierdzewnej ubij białka na sztywno, dodaj je do ciasta. Upewnij się, że ciasto odpoczywało przez około 5 minut, zanim zrobisz naleśniki.
Rozgrzej maslo na dużej żeliwnej patelni lub patelni grillowej. Umieść ¼ szklanki ciasta i smaż na umiarkowanym ogniu. Smaż około 2 minut z każdej strony, aż będą złote z każdej strony i puszyste.
Aby podać, ułóż każdy naleśnik w warstwach około łyżki słodkiej śmietany. Skropić syropem klonowym i w razie potrzeby posypać cukrem pudrem.
Stromboli - wszystkie twoje ulubione mięsa połączone w jedną całość, aby stworzyć pyszną kolację stromboli.
Prosty, romantyczny, klasyczny deser, pełen świeżych truskawek i domowej roboty bitej śmietany, a wszystko na wier...
To ciasto było autorskim przepisem mojej babci Marii, dziś będą jej urodziny, więc postanowiłam upiec to ciasto po...
To ciasto to wspaniały, pyszny sposób na świętowanie urodzin. Aby zrobić większy stos kruchego ciasta, należy podw...
Ich prawdziwa nazwa to "hush, puppy", co oznacza "cicho, szczeniaku" Skąd wzieła się ta nazwa? Jedna z historii je...