Przepis na ciasto jagodowe z kwaśnym mlekiem

Przepis na ciasto jagodowe z kwaśnym mlekiem

Ciasto jagodowe z kwaśnym mlekiem

Ciasto jagodowe z kwaśnym mlekiem

To świetny przepis na ciepłą pogodę. Możesz mieć ładny, świeży kawałek ciasta bez ciepła z piekarnika. Z miłością, Catherine Xo

Preparation time

35 minut

Calories

-

Carbs

-

Proteins

-

Fats

-

Ciasto jagodowe z kwaśnym mlekiem - Ingredients

How to prepare ciasto jagodowe z kwaśnym mlekiem


Posmarować 10-calową żeliwną patelnię masłem.

Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Dodaj skórkę cytryny do suchych składników. W większej misce ubij masło i cukier na puszystą masę.

Dodaj jajko, wanilię i sok z cytryny do masła i cukru i ubij.

Na wolnych obrotach ubij kwaśne mleko w mieszaninę cukru i powoli dodawaj suche składniki.

Dodaj brązowy cukier do jagód.

Ułóż ciasto na przygotowanej patelni. Ułóż jagody na cieście i delikatnie dociśnij i posyp dodatkową łyżką cukru.

Na małym i delikatnym ogniu gotuj pod przykryciem na kuchence, srawdź wykałaczką czy jest już gotowe.

See our other recipes