Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz być w barze w Minnesocie, żeby dostać to niesamowite warzywo smażone w głębokim tłuszczu. Możesz to zrobić naprawdę łatwo, w domu. Sprawdź mój wpis na blogu tutaj!
35 minut
-
-
-
-
Dusić różyczki, aż będą miękkie, ale nadal będą się trzymać razem. Wyjmij i spłucz zimną wodą. Pozostaw różyczki do wyschnięcia, a następnie umieść je w dużej torebce galonowej.
Dobrze wymieszaj 1/2 szklanki mąki, 1/2 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu i szczyptę pieprzu cayenne. Wrzucić do torebki i wstrząsnąć, aby pokryć różyczki.
Ubij jajko i mleko. Wlej do woreczka i wstrząśnij, aby pokryć.
Połącz panko, bułkę tartą, sól przyprawową i 1/4 szklanki mąki. Wlej do woreczka, wstrząśnij i połącz, delikatnie przesuwając różyczki w woreczku.
Smażyć na oleju, na średnim ogniu. Różyczki powinny być gotowe w ciągu 3-4 minut.
Podawać z dressingiem ranczo lub sosem serowym.
Przygotowanie zdrowego śniadania nie musi zajmować całego poranka. Przygotuj te smaczne batony śniadaniowe w weeke...
Frytki marchewkowe z kokosem to oryginalna propozycja dla miłośników smaków egzotycznych i zdrowego jedzenia. Marc...
Zrobiłam to w deszczową niedzielę, kiedy zostało zbyt dużo warzyw. Jak wszystkie sosy, dzień później smakuje jeszc...
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
Zupa o niesamowitnym orientalnym smaku z dodatkiem polęwdicy i makaronu udon
Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjaz...