Oto kolejne tradycyjne, amerykańskie danie!
Napełnij blachę do pieczenia 2,5 cm wody i włóż do piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni C.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Odłóż ją na bok.
Wbij jajka do miski i ubijaj je widelcem, aż na wierzchu utworzą się bąbelki.
Jeśli używasz świeżej kukurydzy, odetnij ją od kolby. Jeśli używasz mrożonej kukurydzy, zanurz worek pod zimną wodą, aby oddzielić ziarna.
Wmieszaj kukurydzę do jajek. Jajka i kukurydzę posyp mąką, solą i pieprzem, a następnie wymieszaj.
W rondelku na małym ogniu rozpuść 2 łyżki masła.
Dodaj stopione masło i mleko do mieszanki z kukurydzą i wymieszaj.
Wlej mieszankę kukurydzy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Włóż naczynie żaroodporne do naczynia z wodą w piekarniku.
Piec pudding kukurydziany przez 1 godzinę lub do momentu, gdy nóż włożony w środek wyjdzie czysty.
Wyjmij naczynie żaroodporne z piekarnika i połóż budyń na trójnogu przy stole i podawaj na ciepło.
Truskawki i rabarbar sprawiają, że ciasto jest słodkie i ma odpowiednią cierpkość. To łatwe ciasto jest wilgotne i...
Pyszne, a jednocześnie takie proste. Ten tropikalny słodki deser nie może się nie udać.
Czy jest lepszy sposób na rozpoczęcie dnia niż ten pyszny i oczyszczający koktajl. Jest łatwy w wykonaniu, naprawd...
Cudownie kremowy pieczony camembert polany ciepłymi jagodami nasączonymi miodem i balsamem oraz kandyzowanymi orze...
Deser bez pieczenia inspirowany margaritą zaspokoi zapotrzebowanie na słodko-cierpki, kremowy deser, który jest ca...
Słodkie i lepkie, te pyszne kostki kokosowe są idealnym dodatkiem do filiżanki dobrej kawy.