To ciasto to wspaniały, pyszny sposób na świętowanie urodzin. Aby zrobić większy stos kruchego ciasta, należy podwoić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza
Do miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Pokrój masło. Rozgnieć ciasto palcami. Dodaj śmietanę lub maślankę i delikatnie mieszaj, aż ciasto się uformuje.
Posyp mąką powierzchnię i delikatnie ugniataj ciasto.
Ciasto rozwałkować na grubość około 1,5 cm. Umieść na papierze pergaminowym lub blaszce z masłem.
Piec około 20-25 minut - do uzyskania lekko złotego koloru.
Ostudź, a następnie przekrój biszkopty na pół przez środek; tworząc górną i dolną połowę.
Śmietanę ubić z łyżką cukru pudru.
Ułóż truskawki i bitą śmietanę między warstwami biszkoptów i ułóż ciasto.
Ananas, truskawka-kantalupa i brzoskwinia-mango agua fresca. Świetny sposób na utrzymanie chłodu i nawilżenia prze...
To świetny przepis na ciepłą pogodę. Możesz mieć ładny, świeży kawałek ciasta bez ciepła z piekarnika. Z miłością,...
Casto zapewniające niesamowicie głęboki smak czekolady. Wspaniała alternatywa dla typowych ciast czekoladowych
Truskawki i rabarbar sprawiają, że ciasto jest słodkie i ma odpowiednią cierpkość. To łatwe ciasto jest wilgotne i...
Ten przepis to idealne połączenie słodyczy i kwaśnej puszystej, wilgotnej i nieodpartej konsystencji. Dopełnij to...
Jedzenie produktów bezglutenowych i bezzbożowych nie musi być trudne. Dobrym przykładem jest to ciasto czekoladowe...