To ciasto to wspaniały, pyszny sposób na świętowanie urodzin. Aby zrobić większy stos kruchego ciasta, należy podwoić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza
Do miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Pokrój masło. Rozgnieć ciasto palcami. Dodaj śmietanę lub maślankę i delikatnie mieszaj, aż ciasto się uformuje.
Posyp mąką powierzchnię i delikatnie ugniataj ciasto.
Ciasto rozwałkować na grubość około 1,5 cm. Umieść na papierze pergaminowym lub blaszce z masłem.
Piec około 20-25 minut - do uzyskania lekko złotego koloru.
Ostudź, a następnie przekrój biszkopty na pół przez środek; tworząc górną i dolną połowę.
Śmietanę ubić z łyżką cukru pudru.
Ułóż truskawki i bitą śmietanę między warstwami biszkoptów i ułóż ciasto.
Przepyszne ciasto czekoladowe gotowe w 5 minut. Składa się zaledwie z kilku składników a smakuje nieziemsko.
Mój ulubiony przepis, który robię co tydzień, maślane, łatwe w przygotowaniu ciasteczka maślankowe! Świetne równie...
Słodkie i lepkie, te pyszne kostki kokosowe są idealnym dodatkiem do filiżanki dobrej kawy.
Najlepszy okrągły chleb, jaki kiedykolwiek upiekłem! Pokryty pysznym sezamem. Pyszne.
Bez dwóch zdań to mój ulubiony deser. Wyjątkową cechą tego przepisu jest to, że dzięki łatwej zamianie można to zr...