Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz być w barze w Minnesocie, żeby dostać to niesamowite warzywo smażone w głębokim tłuszczu. Możesz to zrobić naprawdę łatwo, w domu. Sprawdź mój wpis na blogu tutaj!
35 minut
-
-
-
-
Dusić różyczki, aż będą miękkie, ale nadal będą się trzymać razem. Wyjmij i spłucz zimną wodą. Pozostaw różyczki do wyschnięcia, a następnie umieść je w dużej torebce galonowej.
Dobrze wymieszaj 1/2 szklanki mąki, 1/2 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu i szczyptę pieprzu cayenne. Wrzucić do torebki i wstrząsnąć, aby pokryć różyczki.
Ubij jajko i mleko. Wlej do woreczka i wstrząśnij, aby pokryć.
Połącz panko, bułkę tartą, sól przyprawową i 1/4 szklanki mąki. Wlej do woreczka, wstrząśnij i połącz, delikatnie przesuwając różyczki w woreczku.
Smażyć na oleju, na średnim ogniu. Różyczki powinny być gotowe w ciągu 3-4 minut.
Podawać z dressingiem ranczo lub sosem serowym.
Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjaz...
Pieczone chipsy pita doskonałe do zup, ale także jako zwykła przekąska.
To naprawdę ważne, aby coś przekąsić, gdy nadejdą chwile, w których nie poczujesz się głodny/a. Te małe przekąski...
Koktajl śniadaniowy składający się tylko z 4 składników to najszybsze śniadanie, jakie możesz przyrządzić w pracow...
Świetna sałatka na zimowe dni. Ciekawie dobrane składniki komponują razem nietypowy smak.
Ta zupa ma wiele aromatycznych przypraw. To wegańska zupa pełna smaku! Podawaj z ryżem jaśminowym z różą kokosową,...