Świeże i lekkie ciasto, które można zjeść przy filiżance dobrej kawy.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni
Posmarować masłem formę do pieczenia.
Zmiksuj masło i cukry na bardzo lekką i puszystą masę. Dodaj przyprawy i startą skórkę z cytryny.
Dodawaj jajka pojedynczo, ubijając na niskim poziomie. Wymieszać z marchewką i sokiem jabłkowym.
Przesiej suche składniki. Dodaj wanilię do mleka i dodaj do suchych składników. Dodaj mąkę do blendera, miksuj na niskich obrotach.
Opcjonalnie - kruszonka
Połączyć krakersy, brązowy cukier i masło.
Wyłuż ciasto na blachę i posyp kruszonką wierzchu
Piec 30-35 minut.
To ciasto było autorskim przepisem mojej babci Marii, dziś będą jej urodziny, więc postanowiłam upiec to ciasto po...
Najlepsze greckie desery z kruchym, maślanym ciastem filo, orzechami, cynamonem i miodem! Pyszne i dekadenckie! Id...
W zaledwie 30 minut możesz zrobić własne bułeczki do hamburgerów od podstaw!
Kremowe, rozpływające się w ustach, uzależniające niebiańskie przekąski to kiście czekoladowych migdałów przygotow...
Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjaz...