Ananas, truskawka-kantalupa i brzoskwinia-mango agua fresca. Świetny sposób na utrzymanie chłodu i nawilżenia przez całe lato.
W przypadku agua fresca ananasowego: za pomocą blendera kuchennego dodaj ananasa, agawę, sok z limonki i wodę. Miksuj na wysokim poziomie przez 1-2 minuty.
Używając drobnego sitka, przecedź sok do dzbanka do serwowania. Dodaj kilka garści lodu i podawaj.
W przypadku agua fresca truskawkowo-kantalupa: za pomocą blendera kuchennego dodać truskawki, kantalupę, agawę, sok z limonki i wodę. Miksuj na wysokim poziomie przez 1-2 minuty.
Używając drobnego sitka, przecedź sok do dzbanka do serwowania. Dodaj kilka garści lodu i podawaj.
Dla agua fresca brzoskwinia-mango: za pomocą blendera kuchennego dodaj mango, brzoskwinie, agawę, sok z limonki i wodę. Miksuj na wysokim poziomie przez 1-2 minuty.
Używając drobnego sitka, przecedź sok do dzbanka do serwowania. Dodaj kilka garści lodu i podawaj.
Najlepsze greckie desery z kruchym, maślanym ciastem filo, orzechami, cynamonem i miodem! Pyszne i dekadenckie! Id...
Słodkie i lepkie, te pyszne kostki kokosowe są idealnym dodatkiem do filiżanki dobrej kawy.
Spraw, aby lato było pełne dreszczy z waniliowym koktajlem mlecznym. Koktajl waniliowy to najbardziej uwielbiany p...
Pyszne, a jednocześnie takie proste. Ten tropikalny słodki deser nie może się nie udać.
To ciasto było autorskim przepisem mojej babci Marii, dziś będą jej urodziny, więc postanowiłam upiec to ciasto po...