Chrupiące, kremowe i cytrynowe placuszki z cukinii to doskonały dodatek.
Cukinię pokrój na małe kawałki. Umieść w robocie kuchennym i miksuj, aż pozostaną małe kawałki. (inną opcją jest użycie kratki na robocie kuchennym).
W średniej misce dodaj cukinię, sok z cytryny, natkę pietruszki, mąkę, jajka, przyprawy, parmezan i bułkę tartą. Wymieszaj razem.
Rozłóż oliwę na dużej patelni i podgrzej na średnim ogniu. Dodaj trochę mniej niż ¼ szklanki ciasta na patelnię na każdy placek. Smaż na złoty kolor, około 45 sekund z każdej strony.
Połóż kilka warstw ręcznika papierowego na blasze lub talerzu. Gdy placki będą gotowe, przełóż je do naczynia i pozwól ręcznikowi wchłonąć nadmiarowy olej.
Udekoruj sokiem z cytryny i odrobiną greckiego jogurtu.
Zacznij dzień od śniadania o wysokiej zawartości białka i niskowęglowodanowej i zwiększ metabolizm, aby zachować s...
Przepis na zupę z kurczaka w jednym garnku z warzywami. Dodaj trochę makaronu, aby przekształcić ją w pożywną rosó...
Tatar z tuńczyka inspirowany kuchnią azjatycką. Wspaniała potrawa podawana w formie sałatki. Inne wydanie tuńczyka...
Ta zupa ma wiele aromatycznych przypraw. To wegańska zupa pełna smaku! Podawaj z ryżem jaśminowym z różą kokosową,...
Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjaz...
Frytki marchewkowe z kokosem to oryginalna propozycja dla miłośników smaków egzotycznych i zdrowego jedzenia. Marc...