Gazpacho - „hiszpańska sałatka z zupą” sięga czasów, gdy Hiszpania była częścią świata islamu. Tradycyjnie przygotowywany na zaprawie z resztek chleba, który miał około tygodnia. Słodki, świeży smak w połączeniu z wysoką zawartością składników odżywczych sprawia, że ta zupa-sałatka jest idealna na letnie grille, przyjęcia dla dzieci, pikniki i wiele innych. Idealny do / przy… * grillu lub pikniku, pożywny i obfity, idealny jako przystawka * podawaj w misce lub szklance * dodaje żywego koloru każdemu nakryciu stołu zamiana składników * arbuz; Zamiast tego słodkiego smaku arbuza można zamienić na pomidory, dzięki czemu jest bardziej słony i kwaśny. Innym owocem, który dobrze się sprawdza, jest truskawka, ale ma małe czarne pestki, więc konsystencja również trochę zmienia zupę.
Arbuza pokroić na kawałki i usunąć pestki
Usuń skórkę z pomidorów, usuń nasiona i pokrój na kawałki
Obierz skórkę i pokrój ogórka na kawałki
Czosnek, cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj pieprz
Umieść wszystkie owoce i warzywa w blenderze i zmiksuj, aż uzyskasz konsystencję smoothie
Dodaj sól, oliwę z oliwek i ocet i miksuj przez 5 sekund, aż wszystko się połączy
Spróbuj i dostosuj składniki, zwiększ sól lub ocet itp.
Przechowuj w lodówce przez 20 minut lub dłużej, aż będzie gotowy do podania, a następnie posyp posiekanymi liśćmi mięty
Ta zupa ma wiele aromatycznych przypraw. To wegańska zupa pełna smaku! Podawaj z ryżem jaśminowym z różą kokosową,...
Duszony ananas lub lokalnie znany jako „pajeri nenas” jest dodatkiem do nasi minyak (ryż maślany) podawanego częst...
Kto powiedział, że żelki są tylko dla dzieci? To musi być najbardziej zabawny sposób na dostarczenie ważnych skład...
Chili z indyka, pełne białka i fasoli z niesamowitym smakiem, który zachwyci Twoją rodzinę!
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
Pomysł na kremowe spaghetti z ricottą i szpinakiem. Pyszny obiad dla każdego