Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz być w barze w Minnesocie, żeby dostać to niesamowite warzywo smażone w głębokim tłuszczu. Możesz to zrobić naprawdę łatwo, w domu. Sprawdź mój wpis na blogu tutaj!
35 minut
-
-
-
-
Dusić różyczki, aż będą miękkie, ale nadal będą się trzymać razem. Wyjmij i spłucz zimną wodą. Pozostaw różyczki do wyschnięcia, a następnie umieść je w dużej torebce galonowej.
Dobrze wymieszaj 1/2 szklanki mąki, 1/2 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu i szczyptę pieprzu cayenne. Wrzucić do torebki i wstrząsnąć, aby pokryć różyczki.
Ubij jajko i mleko. Wlej do woreczka i wstrząśnij, aby pokryć.
Połącz panko, bułkę tartą, sól przyprawową i 1/4 szklanki mąki. Wlej do woreczka, wstrząśnij i połącz, delikatnie przesuwając różyczki w woreczku.
Smażyć na oleju, na średnim ogniu. Różyczki powinny być gotowe w ciągu 3-4 minut.
Podawać z dressingiem ranczo lub sosem serowym.
Zupa o niesamowitnym orientalnym smaku z dodatkiem polęwdicy i makaronu udon
Frytki marchewkowe z kokosem to oryginalna propozycja dla miłośników smaków egzotycznych i zdrowego jedzenia. Marc...
Kremowe, rozpływające się w ustach, uzależniające niebiańskie przekąski to kiście czekoladowych migdałów przygotow...
Jak zrobić fritattas. Idealne na lekkie śniadanie, obiad lub kolacja.
Prosty, dwuskładnikowy przepis na krówki, idealny na święta! Szczerze mówiąc, nikt nigdy się nie dowie, że to nie...
Lekka, zdrowa i pożywna sałatka o niskiej zawartości tłuszczu, gotowa w kilka minut.