Abok abok sago to tradycyjny malajski deser znany również jako kuih. Sago jest jednym z głównych składników tego przepisu, który ma ciągłą konsystencję i może być przygotowywany w różnych wersjach.
Opłucz i namocz zieloną sago w wodzie przez 30 minut, dobrze odcedź.
Zagotuj razem cukier, liście pandanu i wodę, aż cukier rozpuści się jako syrop cukrowy.
Połącz razem zielony sago i syrop cukrowy, dobrze wymieszaj.
Wlej do 8-calowej kwadratowej formy (nasmaruj ją olejem) i gotuj na parze przez 30 minut i pozostaw do ostygnięcia.
Gotuj na parze wiórki z 1/8 łyżeczki soli przez 10 minut.
Pokrój ugotowaną zieloną sago nożem lub plastikową krajalnicą (natłuszcz z niewielką ilością oleju) na małe kawałki i posmaruj wiórkami kokosowymi i podawaj.
Prosty przepis na pyszny dżem z jagód i nasion chia.
Słodkie i lepkie, te pyszne kostki kokosowe są idealnym dodatkiem do filiżanki dobrej kawy.
Domowe masła orzechowe to absolutna bomba! Gotowe w kilka minut, bezglutenowe, paleo i wegańskie, są doskonalą zdr...
Prosciutto i awokado to naprawdę szybka i łatwa przekąska, przepis zajmuje tylko 5 minut, ładnie wyglądaja i nadaj...
Niesamowita konsystencja i smak, na pewno jest to coś, co będziesz robił częściej. Przepis, którego używam, jest m...
Bezglutenowe, bezmleczne, rozpływające się w ustach ciasteczka gotowe w 15 minut i tylko z 3 składnikami