Przepis na curry z jagnięciną i orzechami nerkowca

Przepis na curry z jagnięciną i orzechami nerkowca

Curry z jagnięciną i orzechami nerkowca

Curry z jagnięciną i orzechami nerkowca

6 składników i kilka minut swojego czasu to wszystko, czego potrzebujesz, aby stworzyć to curry, niesamowite danie z indyjskiej kuchni

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Curry z jagnięciną i orzechami nerkowca - Składniki

Jak przygotować curry z jagnięciną i orzechami nerkowca


Umieść orzechy nerkowca i mleko kokosowe w robocie kuchennym lub blenderze i miksuj do uzyskania gęstej i kremowej konsystencji.

Umieść dużą patelnię lub wok na dużym ogniu. Podsmaż cebulę niewielką ilością oleju, aż się zeszkli. Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 30 sekund. Dodaj curry w proszku, ciągle mieszając przez minutę, aż zacznie pachnieć.

Powoli dodać sos z orzechów nerkowca i 400 ml wody. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i dodaj jagnięcinę. Gotuj przez kolejne 15 - 20 minut lub do ugotowania jagnięciny.

Podawaj z ryżem.

Zobacz inne nasze przepisy